Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi giver børnene fri for at spare penge

Sand mellem tæerne, sol i øjnene og lange aftener med familien er noget, der tiltaler de fleste af os – ikke mindst børnefamilier. Og selvom der ikke er mange ugers skoleferie i de kolde vintermåneder, er der alligevel mange, der tager på ferie uden for skolernes officielle ferieplan.

En undersøgelse fra Apollo viser, at fire ud af ti har taget deres børn ud af skolen for at tage på ferie. Det svarer til hele 41 pct. Yderligere 20 pct. af de adspurgte svarede, at de kunne finde på at gøre det i fremtiden.

Det er især småbørnsfamilier, der tager deres børn ud af skolen uden for den planlagte skoleferie. 31 pct. af forældre med børn i alderen fem til ni år har således ikke noget problem med at lade deres børn holde ferie uden for skolernes ferie.

Og det er primært af økonomisk årsager. Det er nemlig meget billigere at rejse uden for børnene skoleferier.

»Det er klart, at rejsepriserne ofte er på deres højeste i skoleferierne. Det handler om udbud og efterspørgsel – også fra andre europæiske lande. Så vi oplever i høj grad, at særligt de lidt dyrere rejser, der går længere væk, også placeres uden for skolernes ferier,« fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Læs også: Del dine oplevelser på Airbnb

Læs også: Egypten er tilbage som rejsemål

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.