Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Verdens travleste lufthavn ligger i Atlanta

Atlanta i USA beholder rekorden som den mest travle lufthavn i verden med over 100 afgange og ankomster i timen hele året rundt.

Med 978.000 afgange og ankomster i 2008 tog Hartsfield-Jackson lufthavnen i Atlanta igen prisen som verdens travleste lufthavn.
Med 978.000 afgange og ankomster i 2008 tog Hartsfield-Jackson lufthavnen i Atlanta igen prisen som verdens travleste lufthavn.

Når man en sommerdag ligger på Amager Strand og betragter himlen, får man nemt det indtryk, at Københavns Lufthavn er en myretue af travlhed. I 2008 lettede eller landede knapt 265.000 fly fra eller til Danmarks største lufthavn.

Men det er sølle smuler i forhold til aktivitetsniveauet i verdens travleste lufthavn. I Hartsfield-Jackson International Airport i Atlanta i Georgia i USA forlader og ankommer 111 fly lufthavnen hver time, døgnet rundt, året rundt. Det gav i 2008 et samlet antal på 978.000 fly, og Hartsfield-Jackson International Airport kan dermed for fjerde år i træk bryste sig af titlen som den absolut mest travle lufthavn i verden.

Det er en procent mindre end året før, men altså alligevel mere end verdens øvrige lufthavne. O'Hare i Chicago mistede fem procent, men bibeholdt andenpladsen med 881.556 afgange og ankomster.

Tallene kommer fra Federal Aviation Administration, der kun tæller aktiviteten i amerikanske lufthavne. Opgørelser om internationale lufthavne står Airports Council International for og har endnu ikke opgjort tallene for 2008.

Organisationen lavede dog i oktober en foreløbig oversigt over verdens travleste lufthavner i 2008 målt på passagerer - og altså ikke antallet af fly. Også i den statistik hopper Atlanta endnu engang op på vinderskamlen. Fra januar til og med oktober 2008 har over 75 millioner passager bevæget sig gennem terminalerne i lufthavnen i Georgias hovedstad. I O'Hare i Chicago var der blot knapt 60 millioner og i London Heathrow 56 millioner.

I København checkede bare 21.5 millioner passager ind eller ud i løbet af året.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.