Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Verdens største fly flyver snart fra København

Fra 1. december vil Airbus A380 dagligt flyve fra Københavns Lufthavn. Det gør lufthavnen til den første i Norden med verdens største passagerfly i fast rute.

Emirates har 59 Airbus A380 i sin flåde. Fra 1. december vil et af dem flyve fast mellem København og Dubai.
Emirates har 59 Airbus A380 i sin flåde. Fra 1. december vil et af dem flyve fast mellem København og Dubai.

Verdens største passagerfly, Airbus A380, har længe været en del af flåden i verdens største lufthavne. Fra 1. december 2015 vil kæmpen også være dagligdag i Københavns Lufthavn.

Det er flyselskabet Emirates, der sætter A380eren ind på ruten mellem København og Dubai. Emirates har fløjet mellem den danske hovedstad og Dubai i fire år, og ifølge øverste chef for Emirates, Sir Tim Clark, med så stor belægningsgrad, at det giver mening for selskabet at opgradere. Således bliver der fra 1. december en daglig afgang fra København til Dubai i et fly, der har plads til 615 passagerer. De 615 sæder er fordelt på 58 pladser på business class og 557 på økonomiklasse.

Københavns Lufthavn bliver den første nordiske lufthavn, der kan tilbyde en fast A380-rute. Det kræver dog en udvidelse af start- og landingsbanerne, da A380erens vingespænd på næsten 80 meter er for bredt til de nuværende baner i Kastrup. Til sommer vil lufthavnens østlige bane derfor blive udvidet med fire meter i hver side.

Ligesådan udvides finger C bl.a. med en gate med to jetbroer, hvorfra passagerer skal boarde dobbeltdækkerflyet.

Udvidelsen af landingsbanen og finger C er en del af en større såkaldt vækstplan, som Københavns Lufthavn fremlagde i januar 2014, og som har til formål at gøre lufthavnen i stand til ikke bare at modtage store fly, men især til at betjene de op til 40 millioner passagerer, man på sigt forventer vil gå gennem lufthavnen hvert år. Sidste år rundede Københavns Lufthavn for første gang 25 millioner passagerer. Den samlede pris for banerenoveringen og udvidelsen af finger C er over 300 millioner kr., hvoraf forberedelsen til A380 er en mindre del.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.