Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland satser på verdensarven

Mens Tyskland holder lav profil omkring markeringerne af 100-året for udbruddet af Første Verdenskrig så planlægger man at give den alt, hvad den kan trække, for at markere 25-året for Berlin-murens fald.

Man skal ikke ret langt sydpå, før man finder et af Tysklands verdensarvsteder: Den gamle bydel i Lübeck.
Man skal ikke ret langt sydpå, før man finder et af Tysklands verdensarvsteder: Den gamle bydel i Lübeck.

Men det er først 9. november, man kan fejre selve Murens fald, og i mellemtiden vil tyskerne fokusere på at trække turister til ved at slå på, at landet har særligt mange verdenskultur- og verdensnaturarvssteder.

Af de 981 anerkendte UNESCO-verdensarvssteder befinder knap halvdelen sig i Europa – og heraf 38 i Tyskland.

Se også: Guide til DDR-diktaturet

Under mottoet »UNESCO-verdensarv i Tyskland – bæredygtig kultur- og naturturisme« sætter Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) derfor her i år fokus på disse steder, der spænder fra landets urgamle bøgeskove over operaen i Bayreuth til de romerske bygninger i Trier. - UNESCO-verdensarven er et stærkt argument for kulturturismen fra udlandet og et væsentligt kvalitetsprædikat.

For 34 procent af kulturturisterne til Tyskland er UNESCO-prædikatet et vigtigt rejseincitament, siger Petra Hedorfer, CEO for DZT, i en pressemeddelelse.

Du kan finde en omfattende beskrivelse på dansk af de tyske verdensarvssteder – kirker, klostre, slotte, haver, historiske bykerner, industrimonumenter og naturlandskaber – på hjemmesiden germany.travel/unesco.

Se også: München er sydtysklands charmetrold

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.