Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Turister bør ikke rejse til Egypten

Udenrigsministeriet fraråder al unødvendig indrejse i dele af Egypten.

I søndags sprang en bombe i denne bus i Egypten.
I søndags sprang en bombe i denne bus i Egypten.

Det danske Udenrigsministerium har udvidet rejsepåbudet til Egypten.

Det sker efter den islamistiske gruppe Ansar Bayt al-Maqdis' bombeangreb mod en bus i søndags, der dræbte fire og sårede 13. To af de dræbte var sydkoreanske turister.

I den opdaterede rejsevejledning frarådes alle rejser til den nordlige del af Sinai, alle ikke-nødvendige rejser til det sydlige Sinai, med undtagelse af Sharm el Sheikh. Derudover frarådes alle ikke-nødvendige rejser til det resterende Egypten undtagen de populære turistrejsemål ved Rødehavet (herunder Hurghada), Luxor og Aswan samt Nilkrydstogter mellem disse byer og Aby Simbel, som stadig kan besøges.

Atlantis' plan er klar

I rejsevejledningen står også, at sikkerhedssituationen i Egypten er ustabil og hurtigt kan ændre sig. Rejsende opfordres derfor til at tage en mængde forholdsregler i landet.

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning

Hos rejsebureuaet Atlantis, der er specialiseret i rejser til Egypten, har man tilbudt gæster i de uroplagede dele af landet at blive flyttet til Sharm el Sheikh.

Hvis der bliver tale om et reelt rejsestop til Egypten, har Atlantis også en plan klar.

"Hvis det sker, og det tror jeg ikke, det gør, så gør vi ligesom i efteråret 2013. Omdirigerer vores fly til Dubai, så gæsterne under alle omstændigheder får sol og varme," siger kommunikationschef, Pernille Ammitzbøll, fra Atlantis Rejser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.