Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tumult i fly over lås, som sikrer fuld benplads

To passagerer blev sat af et amerikansk fly, efter de havde været i slåskamp over knæbeskytteren, som hindrer flysædet foran i at læne tilbage.

Hvem er herre over den begrænsede plads om bord på flyvene? En amerikansk passager låste for sædet foran, hvilket medførte skænderi og senere at begge passagerer blev sat af flyet.
Hvem er herre over den begrænsede plads om bord på flyvene? En amerikansk passager låste for sædet foran, hvilket medførte skænderi og senere at begge passagerer blev sat af flyet.

Det er flere år siden, at »Knee Defender« kom på markedet i USA.

Flere flyselskaber har siden forbudt brugen af den lille dims, som kan låse flysædet foran. Men ikke United Airlines, som forleden måtte lande ekstraordinært for at sætte to passagerer af, der var kommet i klammeri over netop den.

I flyet fra New York til Denver ville en mandlig passager arbejde med sin laptop, og han havde sat »knæbeskytteren« på sit klapbord.

Læs også: Test af flyselskabers dyre sæder

Da kvinden i sædet foran ville læne sit sæde tilbage, nægtede manden at fjerne plastic-dimserne. Og selv om personalet om bord bad ham om det, fastholdt han retten til at »beskytte sine ben«, beretter USA Today og tilføjer i artiklen, at Unitet Airlines endda har fire inches mere benplads end andre selskabers økonomiklasser.

Kvinden i sædet foran blev så fortørnet, at hun kastede et glas vand i hoved på manden og beklagede sig højlydt. Skænderiet fortsatte, hvorefter kaptajnen besluttede at lande flyet i Chicago og sætte de to passagerer af.

Myndighederne fjernede passagererne fra flyet, men foretog sig derefter ikke yderligere. »Det var et spørgsmål om kundepolitik og ikke om trussel på flysikkerheden,« udtaler en Ross Feinstein, talsmand for Transportation Security Administration til USA Today.

Læs også: Find det bedste flysæde

»Knee Defender« er en lille klemmeformet plastic-dims, som monteres på flybordets bøjler og låser for sædet foran, så det ikke kan lænes tilbage. Den lille rejse-gadges forhandles på nettet og koster 22 dollars, omkring 125 kr.

Herhjemme er flypassagererne tilsyneladende ikke faldet for »knæbeskytteren«. SAS har ingen regler på området. Til standby.dk siger pressechef i Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen:

»Denne problematik er ikke noget SAS har oplevet, at kunderne bruger. Derfor har vi ingen regler.«

Heller ikke Thomas Cook Airlines har oplevet problemet. »Men med omtalen af den lille dims og den forholdsvis lave pris på den, må vi forudse, at den nu vil dukke op. Derfor vil vi nu diskutere, hvordan vi skal forholde os, så vi kan få en fælles holdning i de fire nordiske lande,« siger informationschef Torben Andersen.

»Vi beder altid folk om at rette stoleryggen op om bord på flyene, når der skal spises. Og vi plejer at kunne tale os til rette,« tilføjer han.

Læs også: Krav om to sæder til store passagerer

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.