Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sydney vil være en grønnere by

Siden 2005 er der hvert år plantet næsten 1.000 nye træer i den australske by, som i forvejen er en af verdens smukkeste.

Udsigt til Harbour Bridge fra Dawes Point, et af Sydneys mange grønne områder.
Udsigt til Harbour Bridge fra Dawes Point, et af Sydneys mange grønne områder.

Det hvide Operahus. De grønne parker. Den buede Harbour Bridge. De små færger som krydser i rutefart over den fligede bugt, som danner Sydney Harbour.

Australiens største by er selvskrevet på alverdens lister over smukke byer. Men byen vil være endnu smukkere.

Siden 2005 har bystyret arbejdet målrettet på at blive grønnere. Hvert år har der været uddeling af gratis træer til byens borgere, som har et egnet sted til at plante det. På den måde er der kommet 9.719 nye træer til, og der er i forvejen over 42.000 træer i byens gader og parker.

»Træer gør byen smukkere, og samtidig forbedrer de luftkvaliteten og skaber levesteder for fugle og dyr,« siger overborgmester Clover Moore om træprojektet.

»Det er vores mål om at øge byens grønne trækrone med 50 procent inden 2030. Vi håber, at beboerne vil blive inspireret til at plante og passe et træ i deres haver og hjælpe os med at skabe en grønnere fremtid for vores by og forstæder,« siger hun.

Læs om: En storby midt i naturen

Der skal ansøges om at få et træ, og årets 1.000 træer udlevers i slutningen af marts. De kommende træejere kan vælge mellem 21 forskellige arter og finde et, der er egnet til netop deres for- eller baghave.

Nogle træer tåler masser af sol, nogle trives bedst i veldrænet jord, andre er hårdføre. Der er løvfældende arter, og der er stedsegrønne træer.
Hver husstand må få højst to træer, mens der er op til fem træer til offentlige institutioner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.