Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svøm med krokodiller

Lyst til nærkontakt med krokodiller? I efteråret 2015 kan man komme på ekstremt eventyr i Mexico med det første danske rejsebureau, der tilbyder dykker- og snorkleture med krokodiller.

Man behøver ikke nøjes med at læse om det i National Geographic eller se det på Discovery Channel. Nu kan man også selv svømme med krokodiller.
Man behøver ikke nøjes med at læse om det i National Geographic eller se det på Discovery Channel. Nu kan man også selv svømme med krokodiller.

Adskillige dykkere har allerede prøvet at lade sig fire ned i havet i et bur til et møde med hvidhajer. Mange har også prøvet at være i undersøisk nærkontakt med tigerhajer og tyrehajer. Og at svømme med delfiner er efterhånden hvermandseje.
Nu kan dykkerturister med ekstra eventyrblod i årerne imidlertid gå et ekstremt skridt videre og kaste sig i havet til en svømmetur med krokodiller.
Det er det danske bureau Kingfish Dive & Travel, der som det første danske rejsebureau i efteråret 2015 udbyder den specielle rejseoplevelse.

"Jeg har en passion for havets helt store dyr, og jeg har svømmet med hvidhajen, snorklet med hvalhajer og dykket med kaskelot- og pukkelhvaler – oplevelser som alle har været helt ubeskrivelige. Jeg vil gerne bruge min erfaring til at give andre samme enestående mulighed for at komme helt tæt på," siger ekspeditionsleder og medindehaver Kingfish Dive & Travel, Mads Odgaard. 

Det får han mulighed for, når bureauet i oktober 2015 udbyder en helt ny tur til det sydøstlige Mexico for at svømme med den amerikanske krokodille. Selve dykningen og snorklingen foregår på koralrevene Chinchorro Banks to timers sejlads fra kysten godt 500 km syd for Cancun. Revene er de største på den klodens vestlige halvkugle og dækker et område på cirka 1.500 kvadratkilometer, hvoraf kun cirka 1 procent er landareal. Samtidig er revene beskyttet, hvilket bl.a. betyder, at der er en stor bestand af den amerikanske krokodille. En art, som normalt er mellem 2 og 4 meter lang, og kan svømme så hurtigt som 32 kilometer i timen. 

Primitiv indkvartering
Turen er ikke for luksusturister, man kommer helt derud, hvor naturen er på dyrenes præmisser, og på Chinchorro Banks bor man i simple fiskerhytter uden internetforbindelse eller aircondition.

Udover krokodillemødet får man på turen mulighed for at svømme med tarponer, kæmpe sølvfarvede fisk, søkøer og hvalhajer - turen er med vilje lagt på det tidspunkt af året, hvor et stort antal hvalhajer besøger den caribiske kyst, så med lidt held kan man opleve op til 100 af de 12 meter lange dyr på en gang.

Ekspeditionen varer i alt 8 dage, koster 16.999 kr., og er helt bevidst en lille gruppe på bare seks deltagere.

Hellere hajer
Udover krokodilleekspeditionen har bureauet en dykkerrejse til Skotland på programmet, hvor man kan svømme med Brugden, verdens andenstørste haj, samt en tur til Isla Guadeloupe i Stillehavet, hvor man får muligheden for at opleve hvidhajer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.