Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storbyferie for under en tusse

Guide til otte storbyer i Europa, du kan suse til i en forlænget weekend for under tusind kroner tur-retur.

Red Light District i Amsterdam.
Red Light District i Amsterdam.

Når efteråret kommer krybende, begynder regn og kulde at dræne vores opsparede sommerenergi. Men der er heldigvis masser af spændende byer blot et flyhop fra Danmark, der kan oplade dine batterier med liv, musik og storbypuls.

Hamburg Tysklands næststørste by. Europas næststørste havn. Verdens tredjestørste musical-hovedstad. Hamburg markerer sig som mutikulturel metropol med moderne økonomi og rigt kulturliv. Besøg Hamburgs traditionsrige fiskemarked ved Grosse Elbstrasse, hvor 70.000 gæster hver søndag køber og sælger alt fra frisk fisk til blomster og nips.

Hafencity er et boomende byggeprojekt på havnefronten med ny arkitektur, og den 17.-20. september optræder internationale up-coming kunsterne på Reeperbahn Festival i det berømte red-light-district.

Pris: Easy Jet flyver fra København fra 439 kr. t/r.

Geneve

Mange vil nok forbinde Geneve med FNs hovedkvarter eller forskerbyen CERN, der er verdens største laboratorium for partikelfysik. Men derudover er Schweiz’ næststørste by i sig selv et besøg værd, og den kan nemt ses på en forlænget weekend. Du skal måske have med i dine overvejlser, at Geneve i 2013 var verdens dyreste turistby.

Byen ligger ved søen med samme navn, omgivet af Frankrig på næste alle sider. I efteråret fejrer byen, at vindruehøsten er i hus til Russin Harvest Festival, og på det naturhistoriske museum kan du indtil den 21. september se den storslåede fulgeudstilling Birds på samtlige fire etager.

Pris: Easy Jet flyver fra København fra 534 kr. t/r.

Stockholm

Sveriges hovedstad er skandinaviens største by, og kaldes ikke uden grund Nordens Venedig. Byens centrale dele ligger på 14 øer, der forbindes med 54 broer. Smelt ind i nattelivet i Södermalm, fald tilbage i historien i Gamla Stan og sus med det moderne Stockholm på fashionable Östermalm. Nobel-museet har indtil midt oktober en udstilling om, hvordan Nobelpris-vindende ideer har formet historien.

På Fotografiska kan man fra september finde fotografier af den store svenske fotograf Anders Petersen, mens børnene kan blive klogere af MiniDino-udstillingen på Det Naturhistoriske Rigsmuseum.

Pris: Norwegian flyver fra København fra 559 kr. t/r.

Oslo

Mellem fjord og fjeld ligger Norges hovedstad. Selvom de fleste danskere rejser til Norge i anledningen af sne og skiferie, er der også masser af opleve i Norges største by i en forlænget september-weekend.

Vandr en tur på taget af Operaen, gå på efterårsmarked i kunsnerbydelen Grünerløkka, og bliv inspireret og forført af ny musik til Ultima Oslo Contemporary Music Festival, der finder sted den 10.-20. september. Eller besøg byen i forbindelse med Oslo Maraton lørdag d. 20. september, hvor 3.000 løbere sætter i gang fra rådhuspladsen.

Pris: Norwegian flyver fra København fra 628 kr. t/r.

London

London er en af danskernes yndlingsbyer, og efteråret er en perfekt tid at besøg den i. Gå på byens gratis museer, se en storslået musical eller tag på vintageshopping i East End. Se den midlertidige udstilling Royal Childhood på Buckingham Palace og få et unikt indblik i livet som ung kongelig.

Eller se en Premier League-fodboldkamp på et af Londons store stadions. For eksempel tørner Liverpool og Westham United sammen den 20. september. (Se også vores store guide til 25 gratis oplevelser i London på side 6.)

Pris: Norwegian flyver fra København fra 646 kr. t/r

Pris: Ryan Air flyver fra Billund fra 485 kr. t/r.

Helsinki

Helsinki står med et ben i Rusland og et i Skandinavien. Arkitekturen og byplanlægningen rummer zar-rigets store boulevarder og grønne kuplede tage, som de ses på den hvide Storkirken, der troner over byen, og samtidig emmer her af moderne liv, der er smart uden at insistere for meget.

Her er desuden gode shoppemuligheder, smuk natur og livlige kulturbegivenheder. 18.-22. september kan du således opleve ikke færre end tre festivaler: Findlands største filmfestival, Rakkakutta Anarkkia (»Kærlighed og Anarki«) musikfestivallen Jazz Findland og World of Tango Festival. Finland er en tangonation, og i hovedstaden kan du besøge en melonga – en danseklub – og blive opslugte af den stemningsfyldte dans.

Pris: Norwegian flyver fra København fra 729 kr. t/r.

Amsterdam

Hollands hovedstad er kendt for sit store net af kanaler, og en rundtur på vandet er obligatorisk på en forlænget weekend i Amsterdam. Byen er også en glimrende cykelby, og cykler kan lejes et par timer eller flere dage til priser fra fem euro. Hop på jernhestene fra 18.-28. september, hvor festivalen Popup Week Amsterdam arrangerer 250 kreative events i byen.

Det er alt lige fra farverige udstillinger, popup-restauranter, vinsmagninger, en bryllups-ø, turnering i det populære havespil Kubb, havnesafari om natten, live painting og koncerter i alle genrer og størrelser.

Pris: Norwegian flyver fra København fra 801 kr. t/r.

Berlin

Berlin er både et kulturelt og historisk knudepunkt i Europa, og en af danskernes absolutte favorithovedstæder. Her er glimrende shoppemuligheder og interessante turistattraktioner, og i år markeres 25 års jubilæet for Berlinmurens fald i 1989 med film, koncerter, happenings og historiske specialudstillinger rundt i Berlin.

Man kan blandt andet få guidet tur i Berlins bunkere, der blev bygget for at beskytte befolkningen i tilfælde af atomkrig. I weekenden omkring 25-års-dagen den 9. november kan man opleve Lichtgrenze – en 15 kilometer lang mur af oplyste balloner, der følger den grænse, hvor muren kilede sig igennem byen. Ballonerne flyver til vejrs den 9. november.

Pris: Norwegian flyver fra København fra 810 kr. t/r.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.