Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slut med biltog gennem Tyskland

De populære ferietog giver dundrende underskud. Deutsche Bahn vil afskaffe transport af bil og passagerer på skinner fra 2017.

Snart slut med at køre sammen med sin bil i tog gennem Tyskland.
Snart slut med at køre sammen med sin bil i tog gennem Tyskland.

Snart må de danske kør-selv turister vinke farvel til de populære tyske biltog.

Om tre år er det slut med at trille bilen om bord på toget i Hamburg og selv slappe af i sovekupe, mens man natten over bliver transporteret gennem Tyskland.

Læs også: Ti gode kør-selv råd

Deutsche Banhns beslutning om at afskaffe biltogene fra 2017 skyldes en en kombination af gammelt materiel og underskud på togene, skriver den tyske avis »Die Zeit«.

Ganske vist er biltogene populære, men det er mest i ferier og i weekender. På årsbasis fragtes 200.000 passagerer med biltogene, hvilket ikke er meget sammenlignet med, at der hver dag er 6,1 million togpassagerer i Tyskland. 

Samtidig står de mere end 40 år gamle biltog for at skulle udskiftes. Og med dagens hurtigtog er behovet for sove- og liggevogne faldet så meget, at de slet ikke produceres mere. 

Læs også: Få en gratis kør-selv ferie

Deutsche Bahn arbejder dog med andre muligheder for bil-passager-transport. Datterselskabet DB Schenkler vil som et eksperiment tilbyde lastbiltransport af personbilen, mens bilens passagerer tager rejsen i hurtigkørende ICE-tog.

Denne kombination er foreløbig mulig på to strækninger: Berlin/Wansee-München og Düsseldorf-München.

Men de eksisterende biltog kan rumme op til 80 personvogne, hvilket vil kræve 15 lastbiler, og der er allerede rejst tvivl, om det er en brugbar løsning.

Læs også: 10 gadgets til kør-selv ferien

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.