Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ring til en svensker

Der er mange måder at fejre 250-årsdagen for afskaffelsen af censur på. I Sverige har man valgt, at enhver person fra hele verden kan ringe og få en uforpligtende snak med en tilfældig svensker.

I anledningen af 250-året for afskaffelsen af censur har den svenske turistforening fundet på en opsigtsvækkende måde at markere det på. Enhver person fra hvor som helst i verden kan komme i tale med en svensker, hvis blot man ringer på telefonnummeret +46 771 793336. Ringer man på det nummer, vil man høre en automatisk stemme sige: »Calling Sweden. You will soon be connected to a random Swede, somewhere in Sweden,« og man vil herefter blive stillet om til en tilfældig svensker til en fri og uforpligtende snak. Det er altså en slags altruistisk russisk roulette. Omkring 40.000 mennesker har allerede ringet, og især amerikanerne er ivrige efter at tale med nogen ’hinsidan’. 40 pct. af opkaldene indtil videre er kommet fra USA, står der på hjemmesiden theswedishnumber.com. Omtrent 4.000 svenskere har frivilligt meldt sig. De frivillige får opkaldene gennem en app, som de har downloadet til deres smartphone.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.