Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rekord i puddersne i Norge

Mens man i Østrig kikker længselsfuldt efter snebygerne, er der historisk gode sneforhold i Norge. Sverige har også fin skisne til danskere på vinterferie.

Der har været »pudder-alarm" flere gange i Kvitfjell.
Der har været »pudder-alarm" flere gange i Kvitfjell.

De har ikke ry for at bruge store ord, nordmændene. Men i år kan de næsten ikke finde dem store nok, når de skal beskrive den aktuelle snesituation for den kommende vinterferie.

»Vi kan ikke få armene ned. Der har flere gange været »powder-alarm«, som vi kalder det, når der falder mindst tyve centimeter frisk puddersne på et døgn,« lyder det fra Henrik Verner Nielsen, som er markedschef i Visit Norway.

Snemålingerne viste i går 120 cm sne nede og 180 cm oppe i Kvitfjell, og Hemsedalen havde 157 cm og 162 cm.

»Der kan høres glædeshyl over hele dalen. Sneen falder dagligt, og der er kommet over halvanden meter fjerlet puddersne inden for de sidste dage,« melder Jens Løland fra Kvitfjella administration.

Læs om: Kvitfjell satser på børnefamilierne

Trysil har også masser af sne.

»Jeg kan ikke huske, at det har sneet så meget over så lang en periode, og at vi har fået så meget pudderlet sne,« siger Wegard Matsson, der er sne- og bakkeansvarlig.

I Sverige er der fin sne, men dog i knap så store mængder, forud for vinterferien, og også for danskere på endags-skiferie er der gode muligheder. Trods tøvejr klarer snekanonerne skærene i Vallåsen i Sverige, og her oplyses, at skibakkerne er åbne i uge syv og otte. Længere mod nord i Isaberg er der 60 cm sne nede og 70 cm oppe.

De franske skisportsområder har også fin sne. Og de italienske har fået meget sne i den seneste tid, hvilket samtidig betyder, at der ikke er faldet meget i hverken Schweiz og Østrig. Her har man endda samtidig haft den varme, smeltende fønvind ind over pisterne, og snekanonerne må på overarbejde for at lappe på situationen - især på de lavtliggende pister ned til byerne.

Læs om: Skibyen som er så østrigsk, som det kan blive

I Saalbach er der 25 cm sne nede i dalen og 60 cm oppe i terrænet. Wagrain melder om 30 cm sne nede og 110 cm oppe, og det højtbeliggende Ishgl har 25 cm nede og 80 cm oppe, mens der i Sölden kun er 10 cm nede men 282 cm sne oppe på gletsjeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.