Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rejs i Jesus' fodspor

Julen er en kristen højtid, hvor man fejrer Jesus' fødsel, og historien er stadig nærværende i Israel. Vi guider her til steder, hvor man kan komme tæt på Jesus' liv.

Bebudelseskirken i Nazaret. Bebudelseskirken i Nazaret er bygget på det sted, hvor Jomfru Maria mødte englen Gabriel. I kirkens nedre del ligger Bebudelsesgrotten. En søjle markerer det sted, hvor Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Den nuværende kirke er opført i 1969, men der har også tidligere ligget kirker på netop dette sted. Den første blev bygget i det 4. århundrede.
Bebudelseskirken i Nazaret. Bebudelseskirken i Nazaret er bygget på det sted, hvor Jomfru Maria mødte englen Gabriel. I kirkens nedre del ligger Bebudelsesgrotten. En søjle markerer det sted, hvor Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Den nuværende kirke er opført i 1969, men der har også tidligere ligget kirker på netop dette sted. Den første blev bygget i det 4. århundrede.

Bebudelseskirken i Nazaret
Bebudelseskirken i Nazaret er bygget på det sted, hvor Jomfru Maria mødte englen Gabriel. I kirkens nedre del ligger Bebudelsesgrotten. En søjle markerer det sted, hvor Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Den nuværende kirke er opført i 1969, men der har også tidligere ligget kirker på netop dette sted. Den første blev bygget i det 4. århundrede.

Fødselskirken i Betlehem
Det sted i Betlehem, hvor Jesus blev født 25. december, er i dag stedet, hvor Fødselskirken ligger. Fødselskirken og pilgrimsruten dertil er desuden med på listen over UNESCOs Verdensarv.

Jomfru Maria-kirken i Gabal al-Tayr
Kristne egyptere mener, at kirken er bygget oven på en grotte, der blev brugt som gemmested for Jomfru Maria, Josef og Jesus kort efter Jesus' fødsel. En engel havde advaret familien om, at kong Herodes, der havde fået nys om, at Guds søn var blevet født, ville dræbe Jesus. Derfor flygtede de til Egypten.

Læs også: Guide til 5 israelske køkkener

Jordanfloden

Jesus bliver discipel - også kaldet elev - hos Johannes Døberen, da han er omkring 30 år. Johannes Døberen døber Jesus i Jordanfloden, der udspringer ved Hermon-bjerget og løber ud i Det Døde Hav. Jesus' dåb bliver starten på hans mirakler og mange prædikener, og Jesus begynder selv at få disciple.

Kana
I byen Kana nord for Nazaret har Jesus udført sine første mirakler. Jesus var i byen for at deltage i et bryllup, og ifølge Johannes Evangeliet forvandlede han vand til vin.

Via Dolorosa i Jerusalem
Via Dolorosa betyder Smertens Vej og er et af kristendommens mest hellige steder. Da Jesus var blevet dømt til døden af Pontius Pilatus, den romerske statholder i Jerusalem, gik han ad Via Dolorosa med sit kors på ryggen til Golgatha-højen, hvor han blev korsfæstet.

Gravkirken i Jerusalem
Kirken er bygget på Golgatha-højen, hvor Jesus blev korsfæstet påskeaften. Inde i Gravkirken findes en grav, hvor Jesus er blevet begravet efter sin korsfæstelse. Mange kristne valfarter til dette sted på påskesøndag til en ceremoni kaldet Den Hellige Ild.

Himmelfartshelligdommen på Oliebjerget
På Oliebjerget vest for Jerusalem ligger på det højeste punkt Himmelfartshelligdommen. Her for Jesus til himmels. Stedet er helligt både for kristne og muslimer, og der har gennem tiden ligget flere kirker. Inde i Himmelfartskirken, der ligger på det hellige sted, er der en klippe, hvor der kan anes et fodaftryk. Det siges at være Jesus'.

I Jesus' fodspor
Det israelske turistkontor har lavet en rute efter Jesus' færd rundt i landet kaldet Jesus Trail. Ruten er 65 kilometer lang. Se mere på jesustrail.com

Læs også: Svøm med delfiner i Israel

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.