Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rejs før jul og spar penge

Flere danskere vil til udlandet i julen i år. Få Gode råd til, hvordan du kommer billigt af sted.

Jul i Biblioteksgatan i Stockholm.
Jul i Biblioteksgatan i Stockholm.

Mange danskere trænger til lys, varme og ny inspiration i den kolde tid. Derfor forventer de danske rejseselskaber at sende omkring 120.000 danskere til udlandet på juleferie. Det er 10-15 pct. flere end sidste år.

Læs også: 5 danske juleoplevelser

»Vi forventer, at der bliver solgt 30–35.000 charterrejser i julen i år. Folk tager typisk til De Kanariske Øer, Thailand eller Ægypten,« siger Lars Thykier, direktør for Danmarks Rejsebureau Forening.

Den lille fremgang kommer oven på et elendigt år for branchen i 2009, hvor omsætningen faldt med mere end 10 pct.
Det har rettet sig siden, og flere rejsebureauer begynder i denne tid at melde udsolgt på charterrejser i julen. Den største gruppe af julerejsende er dog dem, der tager på familie- eller vennebesøg.

Rejs før jul
Lars Thykier forklarer, at der er flere regler, man kan følge, hvis man vil billigt af sted i december. Ét bud er at rejse, når alle andre ikke kan.
»Hvis du kan rejse i ugen inden jul, kan du få en ekstremt høj kvalitet til meget få penge. Du kan vælge Indien, Ægypten, De Kanariske Øer, ja næsten hele paletten,« siger Lars Thykier.

Danskere, der er på udkig efter en forlænget weekend med shopping, får også et godt råd med på vejen:
»Hold øje med de valutaer, der er bundet op på Dollar. Dollaren står ikke så stærkt,« siger han, og nævner New York og Boston som gode destinationer.

De fleste af danskernes jule-shoppeture går til storbyer i Europa. På en kør-selv-ferie til Hamborg eller Berlin kan man kombinere hygge og juleshopping med fine julemarkeder. Vil man med fly, er Polen et godt bud, forklarer Lars Thykier.

Prøv Polen eller ørkenen
»Kvaliteten er på niveau med Danmark, men prisen er lav, og valutaen er forholdsvis billig. Det tager ikke længere tid at flyve til Warzawa end til Stockholm. Og Warzawa er en smuk by med god shopping og gode museer.«

Tør man tage springet, er en shoppetur til Dubai i De Forenede Emirater også billig lige nu. Det er muligt at få tre overnatninger med morgenmad og rejse for 4.000 kr. Så kan du opleve ørkensafari, swimmingpool og billig juleshopping.

»Men generelt vælger danskerne det, de kender, når det gælder juleshopping: London og Paris er de største, og derefter kommer Barcelona, Rom, Berlin og Stockholm.«

Du kan søge billige flybilletter på Rejseliv.dk - klik her

Læs også: De lækreste julegaver i London

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.