Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Polygamiske rejseoplevelser hitter

Tag på busture til Utah og tal med mænd om at have flere koner. "Polygamy Experience" ture hitter i USA.

På "Polygamy experience" får man udover indblik i hvordan det er at have flere koner, også mulighed for at høre, hvorfor mormoner er så vilde med prærievogne og hvorfor kvinderne forsager make-up.
På "Polygamy experience" får man udover indblik i hvordan det er at have flere koner, også mulighed for at høre, hvorfor mormoner er så vilde med prærievogne og hvorfor kvinderne forsager make-up.

Skal der ske noget lidt andet på ferien end en tur til poolen eller de nærmeste butikker?

Se også: 10 krydstogter med et tema

Svaret ser ud til at være ja i Colorado City i den amerikanske stat Arizona, hvor de såkaldte “Polygamy Experience” ture hitter stort blandt turisterne. 

For selv om man ikke - som navnet ellers antyder - oplever flerkoneri på egen krop undervejs på de fire timer, turen varer, får man mulighed for at se, høre, og stille spørgsmål til mænd, der er gift med ikke bare en eller to, men adskillige kvinder. Turen går til et af de steder i verden, hvor polygami praktiseres, staten Utah, hvor en udbrydergruppe af mormoner opererer med flerkoneri. 

"Åndelige" koner
Mændene, turisterne møder, har typisk en "legal" kone og et par stykker med betegnelsen "åndelig" for på den måde at sno sig udenom loven om polygami. Derudover indeholder turen et besøg hos Warren Jeffs - lederen af Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, som i 2007 blev fængslet for at have arrangeret bryllupper mellem voksne mænd og små piger.

Indsigt i en formentlig ukendt livsstil
I spidsen for turen, og opfinderen af denne form for oplevelsesturisme, står Richard Holm, som selv engang har kunnet bryste sig med tre koner i husstanden. Richard Holm understreger dog, at turene ikke har til formål at omvende deltagerne til en polygamisk tilværelse, men at give dem indsigt i en formentlig ukendt livsstil. Som ikke udelukkende er positiv. 

"Man vil også få et indblik i, hvordan ekstrem religiøsitet - sådan som mormonerne praktiserer deres tro - kan føre til et indskrænket og ulykkeligt liv," siger Richard Holm til Reuters. 

Vil du på polygami tur? Find billetter til Arizona her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.