Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Guide

Oplev Australiens hippe storby Melbourne på 24 timer

Uanset om det er mad, kaffe eller vin, du vil nyde i Melbourne, kan det anbefales at gå ned ad tilsyneladende øde gyder. Her gemmer der sig et væld af gode oplevelser inde bag murene.

Melbourne er en charmerende blanding af nyt og gammelt: glas og stål mellem fortidens stenbygninger.
Melbourne er en charmerende blanding af nyt og gammelt: glas og stål mellem fortidens stenbygninger.

10:00: Hemmelighederne

Vi springer morgenkaffen over og begynder i stedet dagen med Hidden Secrets Tours i sporene på immigrationens indflydelse på Melbournes kaffe- og cafékultur med sangerinde og byguide Caity Fowler som vidende vært. Turen begynder i den historiske ende ved Pelligrini’s på 66 Bourke Street, der var det første sted i byen, der fik en vaskeægte italiensk espressomaskine. Interiøret har ikke ændret sig siden 50erne, så det er ren cafénostalgi. Fra Pelligrini’s spredte kærligheden til den sorte drik sig hurtigt over byen. Så stor er de lokales kærlighed til kaffe, at der i dag nærmest findes en kaffebar på hvert et gadehjørne.

Se mere og book: Hiddensecretstours.com

Kl. 13:00: Frokost

Som så mange andre af de bedste spisesteder og caféer ligger restauranten Captains of Industry i en bygning, der engang blev brugt til noget andet – industriel produktion. Og fortiden hænger ved i såvel indretning som tilbud.

Mens du venter på din ‘knuckle sandwich’, restaurantens specialitet med langtidsstegt svineskanke, slaw, pickles og cheddarost, kan du få trimmet skægget eller studset lokkerne hos frisøren, der også holder til her. Sandwichen kan du nyde sammen med en øl fra et lokalt mikrobryggeri ved et af de mange symaskineborde med maskinerne stadig på.

Hvor: Captains of Industry, Level 1, 2 Somerset Place

Kl. 14:00: Shopping

Der er ingen tvivl om, at melburnians tager deres kaffe alvorligt. Så heller ikke i det eksklusive indkøbscenter Emporium kan du shoppe uden at få tilbudt en ‘flat white’ på små kaffebarer bygget op i hjørnet af forskellige tøjbutikker. Her finder du lokalt ristede bønner, små hapsere og søde sager. Nå ja, og internationalt og australsk mærkevaretøj.

I Melbourne ligger der skjulte skatte bag dørene i de små gyder.
I Melbourne ligger der skjulte skatte bag dørene i de små gyder.

Små, lokale forretninger må du ud i de hektiske gader for at finde. Årstiderne i Australien er modsat vores, så når det er vinter i Danmark, er det sommer her – så i september er det forårsmoden, du finder på bøjlerne i butikkerne.

Hvor: Emporium, Lonsdale St

Kl. 16:00: Eftermiddagskaffe

Det er en lille arkitektonisk perle, der i stueetagen huser Liaison Café og på resten af etagerne Monacos konsulat. Som isbjerge skærer hakkede hjørner og fremskudte balkoner sig ind i den ellers ligegyldige sidegade Ridgeway Plc. I det ene hjørne, inde under den skarpe væg, titter et trekantet stykke græs frem, der ikke er meget større end to fødder. Men det er immervæk en grøn plæne, og den er skabt til at byde gæster velkomne et sted, hvor der ellers ikke er plads til en hel plæne. Kaffebaren Liaison Café er indrettet i det, der oprindeligt var konsulens garage. Der er kommet liv til den lille gade med et par sidde- pladser ved siden af den grønne ’plæne’.

Hvor: Liaison Café, 22 Ridgeway Plc

Engang var det her, Monacos konsul parkerede sin bil. I dag er bilen byttet ud med Liaison Café.
Engang var det her, Monacos konsul parkerede sin bil. I dag er bilen byttet ud med Liaison Café.

Kl. 19:00: Aftensmad

Det hotteste kvarter i Melbourne lige nu er Fitzroy. Her myldrer det med hipsters, der shopper i de små butikker med unikakjoler og kunsthåndværk og nyder lokale råvarer og vine på de mange resturanter og barer. Det er også her, det bedste sted i byen at blive introduceret til aboriginal-inspireret mad ligger - restauranten Charcoal Lane. Ud over lokale grøntsager og vine er der på menuen også lokale dyr som kænguru og emu. Kænguru er et forholdsvist mildt og fedtfattigt stykke kød, som først de seneste år er begyndt at finde plads på Australiens menukort. Emukøddet har en betydeligt kraftigere vildtsmag end kænguruen.

Hvor: Charcoal Lane, 136 Gertrude St., Fitzroy

Kl. 21:00: Vin

Lige nu flokkes de lokale til vinbaren Marion, ligeledes i Fitzroy. Andrew McConnell, der står bag, er en lokal superstjerne i restaurationsbranchen med flere restauranter og barer i kvarteret på sin samvittighed. Hans navn trækker måske lige så meget som selve vinlisten, der primært består af små produktioner frem for store, velkendte producenter.

Her er godt fyldt den fredag aften, vi kigger ind. Med kun få siddepladser er det et livligt sted til et glas inden eller efter middagen på en af de andre restauranter i det populære Gertrude Street.

Den tilknyttede restaurant serverer efter sigende også en meget lækker brunch.

Hvor: Marion, 53 Gertrude St., Fitzroy

Kl. 24:00: Godnat

The Blackman Hotel ligger en tur med sporvognen fra Fitzroy. Til gengæld vågner du op få gader fra den botaniske have og kunstmuseet National Gallery of Victoria, der indtil februar viser danske Jeppe Heins stålinstallation Semicircular space. Derudover er her også en samling af aboriginal kunst i den permanente udstilling.

The Blackman Hotel har kunsten som omdrejningspunkt og er et af tre hoteller i Melbourne, der er opkaldt efter lokale kunstnere, hvis værker pryder væggene.
The Blackman Hotel har kunsten som omdrejningspunkt og er et af tre hoteller i Melbourne, der er opkaldt efter lokale kunstnere, hvis værker pryder væggene.

Hotellet er opkaldt efter den australske kunstner Charles Blackman, der blev født i Sydney i 1928. I 1952 flyttede han til Melbourne med sin hustru og fik siden stor betydning for udviklingen af kunstnermiljøet i byen. På The Blackman fokuserer de udelukkende på hans serie af malerier ’Alice i eventyrland’. På facaden, gangene og værelserne på hotellet er der malerier af Alice, der drikker te med kaninen eller forundres over de sære syn, hun møder på sin vej. Hotellet forsøger at ære Charles Blackmans betydning for det lokale kunstnermiljø ved at opfordre gæsterne til selv at skabe kunst. På værelserne ligger små kvadratiske lærreder med pensler og maling klar til at gæsterne kan slippe deres indre skabertrang løs.

Hvor: The Blackman Hotel, 452 St Kilda Rd

Rejseliv var inviteret af Australienrejser

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.