Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Øget indsats mod dyremishandling

Rejsekoncernen Thomas Cook, der bl.a. ejer Spies, har valgt at stoppe billetsalget til flere rejseattraktioner, hvor vilde dyr bliver mishandlet.

World Animal Protection har fået flere rejsearrangører til at stoppe salg og promovering af shows med vilde dyr.
World Animal Protection har fået flere rejsearrangører til at stoppe salg og promovering af shows med vilde dyr.

Et år efter World Animal Protection opfordrede Thomas Cook Group til at stoppe med at sælge billetter til turistattraktioner som elefantridning og svømning med delfiner, har koncernen nu valgt at lytte og stoppe promoveringen af disse attraktioner.

Både elefantridning og at svømme med delfiner har i mange år tiltrukket turister, men det er dyreplageri. Thomas Cook har derfor valgt at stoppe salget af billetter til sådanne seværdigheder 11 steder rundt omkring i verden, blandt andet flere steder i Thailand. Og det viser et holdningsskift, mener biolog og programmedarbejder hos World Animal Protection Danmark Christian Abel:

»Vi håber, at flere rejsearrangører vil tage kampen op sammen med os og vise samme grad af ansvar for at beskytte vilde dyr. Turister, der besøger disse steder, er ofte uvidende om den mishandling, som dyrene må leve med for at kunne være rekvisitter og underholde. Derfor spiller rejseselskaberne en afgørende rolle i at være med til at ændre dette,« fortæller han.

I Asien lever mere end 3000 elefanter i fangeskab og bliver brugt til turistunderholdning, men 166 rejsearrangører verden over – inklusiv TripAdvisor, Albatros Travel og TUI – har allerede valgt at stoppe med at promovere disse ting.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.