Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye regler giver længere ventetid i lufthavnen

De nye regler betyder, at ens pas skal scannes, hvis man rejser ud af Schengenområdet, og det kan give længere køer i lufthavnen.

Med de nye regler kan ventetiden i lufthavnen blive endnu længere.
Med de nye regler kan ventetiden i lufthavnen blive endnu længere.

I går trådte nogle nye EU-regler i kraft, der betyder, at alle rejsende, der krydser Schengengrænsen, skal have scannet deres pas af politiet i lufthavnen. Det kommer til at betyde ventetid ved paskontrollen, hvis man rejser uden for Schengenområdet, da vi i dag er vant til, at passet blot skal vises frem.

Københavns Lufthavn forsøger at gøre det så nemt og bekvemt for passagererne som muligt, forklarer kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen:

»I tæt samarbejde med Politiet gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe passagererne igennem så godt og effektivt som muligt. Men vi forventer en øget ventetid i paskontrollen og opfordrer derfor passagerer, der skal rejse ud af Schengenområdet, til at møde op i god tid,« forklarer han.

Den øgede ventetid skyldes, at politiet tidligere kun skulle scanne en del af passagerernes pas, men der arbejdes på en løsning, så det er til mindst mulig gene for passagererne, fortæller Henrik Peter Jørgensen:

»Vi har sammen med Politiet sikret, at der er mandskab og servicemedarbejdere til at hjælpe de rejsende igennem bedst muligt. Vi har ligeledes oprettet fire nye spor til paskontrol inden sommer og forventer at være klar med fire yderligere ved udgangen af året. Men vi håber, at passagerer, der skal rejse ud af Schengen, vil væbne sig med tålmodighed,« siger Henrik Peter Jørgensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.