Nye mål for håndbagage - så lille skal kufferten være

Den internationale lufttransport sammenslutning har fremlagt nye retningslinjer for, hvor stor en kuffert, der bruges som håndbagage, bør være. Se her om din kuffert har den rigtige størrelse.

Nu er der nye retningslinjer for, hvor stor håndbagagen må være.
Nu er der nye retningslinjer for, hvor stor håndbagagen må være.

Millioner af flypassagerer skal formentlig til at overveje, om de bliver nødt til at købe en ny kuffert til håndbagage.

I denne uge introducerede den internationale lufttransport sammenslutning IATA nemlig nye retningslinjer for, hvor stor en kuffert, der tages med ind i flykabinen, bør være, skriver nyhedssbureauet AP.

De nye retningslinjer foreslår, at den optimale kuffert til håndbagage måler 21,5 inches (54,6 cm) i højden, 13,5 inches (34,3 cm) i bredden og har en dybde på 7,5 inches (19,1 cm).

Det er mindre end mange flyselskabers maximumstørrelse for kufferter i dag. For eksempel hos SAS, hvor et stk. håndbagage maksimalt må være 55 cm i højden, 40 cm i bredden og 23 cm dyb.

Retningslinjerne er ikke bindende for flyselskaberne, men er ment som en hjælp til at skabe mere plads i bagageboksene oven over sæderne, som ofte er fuldstændig proppet. Det betyder, at håndbagage, der lever op til flyselskabernes nuværende regler, ikke nødvendigvis bliver tilgodeset længere ved boarding.

I sidste ende kan passagerer blive nødt til at købe nye kufferter til håndbagage eller betale et gebyr for at få deres nuværende med ombord. Det koster typisk cirka 165 kroner hver vej.

Ni store internationale flyselskaber har meddelt, at de snart vil indføre de nye retningslinjer og gøre dem til gældende regler under flyvning. Det omfatter Lufthansa, Qatar Airways, Emirates, China Southern, China Eastern, Cathay Pacific, Caribbean Airlines, Azul og Avianca.

Luftselskaberne samarbejder med store kuffertproducenter som Samsonite, Delsey og Tumi, og det forventes, at nye kufferter markeret med »Cabin OK« efter de nye retningslinjer vil være at finde i butikker verden over ved årets udgang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.