Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny trend: Seniorerne snupper sprogrejserne

Sprogskoleportalens reklamekampagne var målrettet de unge, men flertallet af de tilmeldte til sprogrejserne til Spanien og Italien var 50+

Sprogskoleophold for folk over 50 er en ny trend i rivende udvikling.
Sprogskoleophold for folk over 50 er en ny trend i rivende udvikling.

Det kom lidt som en overraskelse hos HowJdo.com. Den danske afdeling af Europas største sprogrejseportal havde sat to reklamekampagner i værk for sprogrejser til henholdsvis Spanien og Rom.

Kampagnerne var, som man plejede at lave dem, med de unge mellem 18 og 25 år i tankerne. Men da tilmeldingerne til sprogskoleopholdene begyndte at komme, var størstedelen over 50 år.

»Det havde vi ikke set komme. Ikke så markant,« siger Henrik Wagner Holm, partner i HowJdo.com

Læs også: Boom i salg af ferier med skolegang

Af den lille snes tilmeldte til sprogskolen i Rom var 67 pct. over 50 år, og af de over 100, der har været i Malaga for at lære spansk, var  62 pct. af dem seniorer.

»I Spanien samarbejder vi med danske Kirsten Stenberg, som i mange år har drevet sprogskole der. For hende var det også en ny ting. Hun har fortalt, at der tidligere har været enkelte ældre deltagere på holdene, men aldrig før så mange på en gang, som i sidste sæson. For hende er det også en helt ny målgruppe, som vi skal indrette os efter,« fortæller han.

Læs også: Ferier med et formål

Aldersgruppen over 50 år er den gruppe danskere, som i det hele taget rejser mest. Og et sprogskoleophold giver en anderledes mulighed for at få en indsigt i en fremmed kultur, end for eksempel en charterrejse gør, mener Henrik Wagner Holm.

»Men det er også balancen mellem indlæring og ferie. Der er tid til hygge og en tur på stranden. Vi havde sidste år en gruppe på fem kvinder over 60 år, som var på sprogskole i Spanien. For dem var det helt bestemt også venindehygge, og de har allerede meldt sig til et nyt sprogskoleophold i år,« siger han.

Læs også: Flere tager på langtidsrejser

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.