Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Militæret har ryddet Thailands strande

Der skal ryddes op i al korruption i landet, og det helt ned til ulovlige solsenge og den stærke tuk-tuk mafia på Phuket.

Sådan ser der ud på Kamela Beach på Phuket i dag. Væk er alle ulovlige solstole og strandbarer.
Sådan ser der ud på Kamela Beach på Phuket i dag. Væk er alle ulovlige solstole og strandbarer.

Strandene på Thailands førende turistø, Phuket, ligner slet ikke sig selv. Væk er mas, mylder, larm og forretninger - nu er det, som da turismen var ung på øen: sand, bølgeskvulp og stilhed dominerer på strandene.

Det er hærchef Prayuth Chan-ocha, som kom til magten efter militærkuppet i Thailand i maj, der har slået til. Efter kuppet lovede han, at nu skulle der ryddes op i den udbredte korruption i landet, som også findes i turisterhvervet. Mindre end 72 timer efter var soldaterne i gang på ferieøerne - angivelig med applaus fra lokalbefolkningen, beretter CNN.

I de seneste ti-tyve år har korruptionen bredt sig på Phuket, og mafia-lignende tilstande hersker i øens største turistområder langs strandene i Patong, Kata og Katon.

Læs også:  Det ægte Thailand

Bangkok Post beskriver, hvordan korrupte tjenestemænd og politikere har lavet deres egne love for at berige sig selv. Loven siger for eksempel, at alle strande skal være offentlige og åbne for alle.

Men alle, der har besøgt de tre førende turiststrande, ved, at der er masser af strandbarer, massagesteder og restauranter, som ligger helt ned til vandkanten. Det er slut nu. Soldater i uniformer har sendt bulldozere ind i området, som har revet alle de ulovlige barer, strandklubber og restauranter ned, mens lastbiler har kørt læssevis af solstole væk, skriver CNN.

De lokale medier fortæller om, hvordan lokalpolitikere og tjenestemænd er blevet arresteret og anklaget for at have misbrugt deres stillinger og taget imod bestikkelse. Mange taxa- og tuk-tuk chauffører er også anholdt, mistænkt for at have snydt turister og taget f.eks. seksdobbelt pris for korte ture i byen.

Ifølge Bangkok Post er over 100 sigtet for trusler og afpresning, nogle også for vold mod personer, som har forsøgt at organisere alternativ transport for turisterne til den rigtige pris.

Se også:  Stor rejseguide til Phuket

Det ellers langsommelige bureaukrati har også hærchefens opmærksomhed.
»Jeg har næsten daglig besøg af militærstyrets agenter i civil, som holder øje med, at jeg tager beslutninger. De siger, at jeg ikke har noget valg, men skal gøre mit arbejde,« siger borgermester Ma-Ann Samran til CNN.

Tilbage på Phukets strande er nu kun de virksomheder, der har haft orden i papirerne og tilladelse til at drive restaurant og have solstole på stranden. Der er langt imellem dem - i hvert fald lige i øjeblikket.

»Men mon ikke der når at kommer en del lovlige solstole og nye barer og restauranter, inden vintersæsonen starter til november. Foretagsomme thaier er allerede i fuld gang med at producere transportable solstole og bløde puder, som turisterne kan købe til en god pris,« siger Spies informationschef, Torben Andersen, som er sikker på, at turisterne er glade for, at der er blevet ryddet op på strandene og stemningen skruet 10-15 år tilbage.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.