Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mæslinger kan ødelægge din ferie

Et mæslingeudbrud i Europa kan have stor betydning for årets sommerferieplaner.

Der er øget risiko for at blive smittet med mæslinger i Europa denne sommer. Foto: Dave Haygarth
Der er øget risiko for at blive smittet med mæslinger i Europa denne sommer. Foto: Dave Haygarth

Flere lande i Europa er ramt af mæslingeudbrud, og det kan have stor betydning for planlægningen af årets sommerferie.

Både Italien, Frankrig og Tyskland, der er blandt danskernes favoritdestinationer, når det gælder sommerferien, er ramt af mæslingeudbrud. Derfor er det en god ide at få tjekket vaccinationskortet – hvad enten du er voksen eller barn. Det vurderer assistanceorganisationen SOS International, der fungerer som alarmcentral for danskerne, når de er ude at rejse. For bliver du – eller dit barn – smittet med mæslinger, når I er på ferie, kan det betyde en udelukkelse fra flyet og i værste fald isolation på hospitalet.

»Ifølge luftfartsreglerne må man ikke flyve med en smitsom sygdom, og vi ser jævnligt rejsende, som bliver afvist ved gaten, fordi de er synligt syge. Det vil også ske, hvis man har mæslinger, der er en meget synlig og særdeles smitsom infektionssygdom. Stiger man om bord på et fly med mæslinger, vil man kunne smitte stort set alle ikke-vaccinerede passagerer om bord,« forklarer SOS Internationals cheflæge, Mikael Fotopoulos.

I Europa er der ifølge Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme registreret mere end 4.000 tilfælde af mæslinger inden for de seneste 12 måneder – hvoraf Rumænien har haft det største udbrud. Derfor råder Statens Serum Institut til, at man lader både sig selv og sit barn vaccinere – i tilfælde af at man ikke er blevet det tidligere – hvis man skal til et land, hvor der er mæslinger.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.