Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løb ligger ligefor

Judith Betak.
Judith Betak.

De har i årevis været en fast del af min rejsebagage – løbeskoene. Ikke fordi løb står højt på listen for en aktiv ferie, da vil jeg hellere vandre, ej heller fordi jeg har et motionsmål for hver uge.

Men løb er både et effektivt middel til at få mange flyvetimer ud af benene og til motion, når rejsen omfatter megen kørsel. Løb ligger ligefor. Det kan man alle steder. Og et plus er anderledes rejseoplevelser på morgenløbeture, når byerne vågner og naturen er i dvale.

For et par måneder siden kom jeg omkring et maraton. Ikke selve løbet, men ruten for et af de maratonløb, folk rejser efter: »The Big Five Maraton« – mellem løver og elefanter i Sydafrika.

Gyseren, man taler om i forbindelse med dette maraton, er The Kloff – kløften. En snoet stejl vej, som forbinder højlandet og lavlandet i Entabeni-reservatet.

Nysgerrigt spurgte jeg, om det kunne lade sig gøre at løbe de 3,6 km op gennem den smukke natur, bare for at prøve. En ranger indvilgede i at følge med i bil med en ladt riffel.

Hans skæve grin burde have advaret mig. Her mener man stejl, når man siger det. Nogle strækninger syntes næsten lodrette, og at den første kilometer af ruten måtte opgives, fordi en ung løve var set der i de tidlige morgentimer, gjorde intet. 2,6 km var mere end rigeligt.

Efter de første 50 meter blev løb til jogging, efter yderligere 10 meter måtte jeg gå – og sådan blev det. Jeg luntede, når vejen fladede lidt ud, og ellers gik jeg, nød naturen og tænkte på maratondeltagerne, som skal både ned og op gennem kløften.

The Kloff må være lidt a la de trailløb, som stadig flere løbere rejser ud for at deltage i. Læs om Anders Buch-Larsens oplevelser på Tenerife i dagens Rejseliv. Han glemte hurtigt alt om tidtagning og nød i stedet naturen og koncentrerede sig om at gennemføre de 24 km.

Jeg har indset, at jeg når hverken halve eller hele maraton, endsige trailløb på op mod 100 kilometer. Men løbeskoene skal stadig med i kufferten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.