Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lavprishotellerne buldrer frem

I kølvandet på lavprisflyene følger nu lavprishotellerne. I København åbner i næste måned endnu et stort hostel/hotel. Den type overnatning har sammen med de dyre og person-orienterede hoteller den største fremgang i branchen.

Lavprishotel med et tvist. Arkitekt Lars Utzon står bag designet i Wakeup hotellerne. Her loungen i det første hotel. Det nye åbner om en måneds tid.
Lavprishotel med et tvist. Arkitekt Lars Utzon står bag designet i Wakeup hotellerne. Her loungen i det første hotel. Det nye åbner om en måneds tid.

Enkelt, effektivt og billigt - tilsat mulighed for socialt samvær i forskellig grad plus måske et moderne tvist.

Med den recept har fordums vandrehjem - hostels, som de nu kaldes med den engelske og internationale betegnelse - forvandlet sig mod det mere hotelprægede. Og de bliver fulgt godt på vej af nye lavpris-hotelkæder.
Verden vil lavpris, når lavpris gøres på den rette måde.

I den årlige trendreport, som det internationale turisme konsulentbureau IPK udarbejder for dens store ITB rejseudstilling i Berlin, forudses, at lavprishotellerne nu vil storme frem. Sådan som lavprisflyselskaberne har gjort det i de sidste ti år. Og i den modsatte ende af hotelskalaen er det de dyre hoteller, som har genopdaget idéen om, at kunderne er gæster, og personalet er værter, der vil stå for en tilsvarende stor fremgang. 

Læs også: Hvad betyder hotelstjernerne

Statistisk kan udviklingen allerede ses. World-wide er antallet af hotelovernatninger fra 2009 til 2013 steget 19 pct. på de dyre hoteller, 15 pct. for lavprishotellerne, men kun 8 pct. for mellemklassehotellerne, som der dog stadig er flest af i antal.

»Den udvikling passer godt med den, vi har haft i København, hvor der er åbnet flere nye lavprishoteller inden for de sidste år. Med det nye store Danhostel i City, med Cabinn hotellerne, Generator og nu snart to Wakeup hoteller,« siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Det er Arp Hansen Group, som har en halv snes hoteller i København i alle kategorier, som står bage Wakeup hotellerne.

»Lavprishoteller er klart den kategori, hvor der er potentiale nu og i fremtiden. Ellers havde vi ikke bygget et helt nyt lavprishotel,« siger adm. direktør  Dorte Krak.

Læs også: Om fem helt anderledes hoteller

Når Wakeup hotel nummer to åbner midt i maj, bliver Arp-Hansen den næststørste udbyder af lavprisværelser i København efter Cabinn-kæden. Og samlet bliver der i byen knap 7.750 senge i den kategori. Men det er der også kunder til, mener Dorte Krak.

»Med de billige flybilletter er der flere, der tager på korte byferier. De unge rejser også mere, og vi har set en hel ny kundegruppe. Folk, der har været til et arrangement eller en fest i København, vælger nu en overnatning, som prismæssigt kan konkurrere med en taxa hjem,« siger hun.

Det altafgørende for et lavprishotels succes er beliggenheden. Den skal være central. Det nytter ikke noget, at hotellet ligger langt fra alt det, som turisterne efterspørger. 

Læs også: Her er Danmarks bedste hoteller

»Man køber ikke noget, man ikke har brug for. Skal man kun bruge en seng, er det lige meget med alle andre faciliteter. Så hellere have en smart overnatning, hvor man bor billigt og praktisk, og føle, at man har gjort et godt køb. I andre situationer, hvor man har besluttet at forkæle sig selv, vælger man hotel efter det,« mener Dorte Krak.

Katia K. Østergaard fra Horesta er enig. Rejsemønstret er ændret, og turisterne kan heller ikke længere sættes i bås.

»Generelt rejses der mere, og folk ønsker at bruge penge på at rejse. De forkæler sig med oplevelser og rejser for eksempel efter Michelin-stjerner og gastronomi, en turisme vi i den grad har set vokse i Danmark. Og de turister vil også bo godt,« siger hun og tilføjer:

»Men selv om der vælges et dyrt hotel på en storbyferie, kan de samme mennesker sagtens vælge en billig flybillet og et lavprishotel på den næste tur og dermed måske få råd til en ekstra rejse.«

LAVPRIS I KØBENHAVN
3 Danhostel Copenhagen: »City« ved Langebro (fem-stjernet) med 192 værelser fra 1 til 8 personer og 1020 senge i alt. »Amager« ved Bella Center med 158 senge og "Bellahøj" med 234 senge. I alt 1.412 sengepladser.
danhostel.dk
1 Generator Hostels: Findes Berlin, Hamborg, London, Barcelona, Venedig - og »Copenhagen« i Adelgade med 175 værelser, dobbeltværelser og fleresengsværelser. I alt 662 sengepladser.
generatorhostels.com

4 Capinn: »City« ved Tivoli 352 værelser med 1.020 senge. »Ørestaden« ved Bella Center 710 værelser med 1.760 senge og på to Capinn på Frederiksberg gåafstand fra Rådhuspladsen med 201 værelser/617 senge og 86/værelser med 260 senge. I alt 3.657 sengepladser.
cabinn.com
2 Wakeup hoteller. I Carsten Niebuhrsgade nær Hovedbanen med 510 værelser og det nye i Borgergade med 498 værelser. I alt 2.016 sengepladser.
wakeupcopenhagen.dk




Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.