Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krydstogtskibene bliver stadig større og vildere

Engang var ferie med krydstogtskib noget for eliten. Sådan er det ikke længere.

Krydstogtferier er blevet mere og mere populære blandt danskerne. Foto: Vincent Byakika
Krydstogtferier er blevet mere og mere populære blandt danskerne. Foto: Vincent Byakika

At tage på ferie med et krydstogtskib er blevet mere og mere almindeligt og en ferieform, der er tilgængelig for de fleste danskere.

En international undersøgelse foretaget af det italienske krydstogtrederi Costa Cruises viser, at 52 pct. af danskerne i alderen 30-65 år er interesserede i at holde ferie på et krydstogtskib. Det er altså ikke længere kun for seniorerne, som mange tror, fortæller ejer og direktør for Krydstogteksperten Niels Petersen, der forklarer, hvorfor det er blevet så populært at tage på krydstogt.

»Prismæssigt er krydstogtferierne nu på et niveau, hvor alle kan være med, og set i forhold til prisen kan man nu sammenligne det med en charterferie. Og så er der kommet gode rabatter til børnefamilierne,« fortæller han.

Ifølge Costa Cruises’ undersøgelse er det primært på grund af ønsket om at opleve en anderledes ferie og ikke mindst følelsen af luksus, der tiltrækker danskerne. Og det er da også en ferieform i luksusklassen ifølge Niels Petersen:

»Du skal betragte det som en rundrejse, hvor du tjekker ind på et luksushotel og bliver fragtet rundt i verden, mens du har dit hotel med dig,« siger han.

En ny måde at se verden på

Det er ikke kun i Danmark, at interessen for krydstogtferier er stigende. På verdensplan er der siden 2009 sket en stigning i denne ferieform på 45 pct., og det gør krydstogtferierne til den hurtigst voksende ferieform i verden. Og det er ikke så mærkeligt, hvis man spørger Niels Petersen:

»Det er en helt ny måde at udforske verden på fra søsiden i stedet for landsiden. Forestil dig at komme ad søvejen til København frem for med tog fra Taastrup – København ser helt anderledes ud fra søvejen,« forklarer han. Men man kommer ikke uden om, at den luksus, der er ved en krydstogtferie, er tiltrækkende for mange. Skibene bliver større og vildere,« fortæller Niels Petersen, og på alle rederier bliver der lagt vægt på kvaliteten af mad, drikkevarer, underholdning og servicen om bord.

Og netop størrelsen har en betydning for vores valg i forhold til krydstogtferier, siger Niels Petersen. Tendensen er nemlig, at vi vil have større og vildere skibe. Og det ses i øjeblikket hos rederierne, der får lavet kæmpestore skibe med dertilhørende interiør og underholdning, man næsten ikke kan forestille sig. Til gengæld ser han også for sig, at det vil vende i fremtiden, og ønsket bliver mindre skibe med fokus på de nære oplevelser.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.