Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Italienske landsbyer risikerer at blive forladt

»Få penge for at bo i denne landsby.«

Få penge for at flytte til Italien. Det lyder da ikke helt dumt.
Få penge for at flytte til Italien. Det lyder da ikke helt dumt.

Sådan lyder det fra en italiensk borgmester på Facebook. Og det er sådan set ikke en joke. Ifølge den italienske miljøorganisation Legambiente er 2.500 små landsbyer rundt omkring i Italien nemlig i fare for at blive forladt af deres beboere. Der er simpelthen ikke arbejde til den yngre generation, der vælger at flytte til de større omkringliggende byer. Netop dét er årsagen til, at borgmesteren i den lille bjergby Bormida, Daniele Galliano, har skrevet det opsigtsvækkende opslag på Facebook.

Her lover han alle en billig husleje samt et engangsbeløb – hvis man vel at mærke flytter permanent til byen. Engangsbeløbet lyder på knap 15.000 kr., og huslejen ligger i omegnen af 400 kr. for en mindre bolig og knap 900 kr. for en større bolig. Sidenhen har borgmesteren fortalt, at engangsbeløbet stadig er under forhandling med de lokale myndigheder, men i løbet af sommeren skulle de billige boliger være en realitet.

Bormida har bare 394 indbyggere og har derfor ikke mange jobs at tilbyde eventuelle tilflyttere – hvilket kan blive en kæp i hjulet for borgmesteren. Men til gengæld vil man komme til at leve et stressfrit liv, fortæller en lokal beboer, der ejer en af byens fire restauranter:

»Her er ikke meget at lave, men livet her er simpelt og i pagt med naturen; vi har skove, geder, kirken og masser af god mad. Livet vil helt sikkert være stressfrit,« fortæller restauratøren til The Guardian.

I januar i år udnævnte kulturministeriet 2017 til at være ’landsbyernes år’ for at sætte fokus på turismen i de byer, der er i fare for at uddø og stå hen som spøgelsesbyer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.