Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen Trump-effekt hos danskerne

Danskerne har ikke droppet at rejse til USA efter Donald Trump blev præsident - det viser ny undersøgelse.

Donald Trump har ikke skræmt danskerne væk fra USA.
Donald Trump har ikke skræmt danskerne væk fra USA.

Selvom der er blevet skrevet vidt og bredt om USAs præsident, Donald Trump, lader det ikke til at have skræmt danskerne fra at rejse til USA. Det viser en undersøgelse, som TUI har foretaget blandt deres kunder. De har spurgt 1.200 danskere, om deres lyst til at rejse til USA er blevet ændret og i så fald hvorfor.

Her svarer 19 pct., at de faktisk er blevet mere interesserefr i at rejse til USA det seneste år. 64 pct. udtrykker ingen ændring, mens 17 pct. fortæller, at de er blevet mindre interesserede. Ud af de 17 pct. er der 54 pct., der forklarer, at den manglende interesse bunder i den ændrede politiske linje i USA.

»Der er ingen tvivl om, at danskernes rejselyst bliver påvirket af et lands politik. Vi vil hellere rejse til lande, hvor vi kan spejle os i værdierne. Men når det kommer til USA, vil de lave priser – på især flyrejsen – i længden opveje, at en mindre gruppe bliver hjemme på grund af Trump,« fortæller Nikolai Johnsen, der er pressechef for TUI i Danmark, og fortsætter: »Selv om USAs præsident nok har givet turismen en del buler, så mener jeg, at effekten er kortsigtet. Præsidentembedet er tidsbegrænset, men USAs kultur er endeløs,« siger Nikolai Johnsen.

Tal fra Trafikstyrelsen viser da også, at der ikke har været et fald i antallet af rejsende til USA. I stedet har der været en stigning på ni pct. i antal rejsende fra Københavns Lufthavn i løbet af årets første fire måneder sammenlignet med sidste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.