Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvem har »verdens bedste pas«?

Hvilken nationalitet kan besøge flest lande i verden med sit pas uden at skulle søge om et visum? Det har bookingsitet GoEuro undersøgt blandt 51 nationer.

Se, hvor det danske pas placerer sig på listen over »verdens bedste« pas.
Se, hvor det danske pas placerer sig på listen over »verdens bedste« pas.

Tanken om til enhver tid bare at kunne sætte sig ind i et fly og rejse til det land, man lige står og drømmer om, er lettere at realisere for nogle, end det er for andre.

Det er nemlig vidt forskelligt, hvor i verden de forskellige nationaliteters pas er gyldige uden et visum er påkrævet.

Men hvilket pas er det bedste at have, hvis man vil besøge så mange lande som muligt? Det satte bookingsitet GoEuro sig for at finde ud af.

GoEuro har rangeret 51 nationaliteter efter, hvor mange lande man kan rejse til med et gyldigt rejsedokument.

Vinderen er svenskerne, der kan rejse til i alt 174 forskellige lande uden visum. Finnerne, tyskerne, englænderne og amerikanerne kan ligeledes frit besøge 174 nationer, men da der skulle findes en vinder blandt de fem, vandt svenskerne, fordi deres pas samtidig er det billigste at erhverve sig.

Det gør det svenske pas til »verdens bedste«. I hvert fald i følge GoEuro. Men det er nu heller ikke så dårligt at have et dansk pas. Danskerne kan nemlig sammen med canadierne besøge 173 lande uden at skulle søge om visum.

Hvis man derimod har et afghansk pas, er man havnet i bunden af listen og kan kun rejse til 28 lande uden at skulle søge om visum.

Top ti

  1. Sverige: 174 lande, koster ca. 300 kr.
  2. Finland: 174 lande, koster ca. 390 kr.
  3. Tyskland: 174 lande, koster ca. 480 kr.
  4. England: 174 lande, koster ca. 765 kr.
  5. USA: 174 lande, koster ca. 940 kr.
  6. Danmark: 173 lande, koster ca. 650 kr.
  7. Canada: 173 lande, koster ca. 920 kr.
  8. Spanien: 172 lande, koster ca. 200 kr.
  9. Belgien 172 lande, koster ca. 530 kr.
  10. Holland 172 lande, koster ca. 540 kr.

Se den fulde liste her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.