Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Guide

Hongkong skal opleves på en tallerken

Sæt tænderne i en vandmand, eller prøv den sorte burger på McDonald’s. Hongkong har det hele.

The Chairman er blandt de 50 bedste restauranter i hele Asien, så man skal være tidligt ude, hvis man vil sætte tænderne i krabben, der er stedets signaturret.
The Chairman er blandt de 50 bedste restauranter i hele Asien, så man skal være tidligt ude, hvis man vil sætte tænderne i krabben, der er stedets signaturret.

1. Lokal morgenmad

Dim Sum er Hongkongs morgenmad: et måltid bestående af lokale lækkerier i mundrette størrelser, som bliver tilberedt og serveret i små bambuskurve. Det hele skylles ned med rigelige mængder kinesisk te. Lin Heung Kui åbner klokken seks om morgenen, og til langt op ad formiddagen er stedet fyldt med venner, familier og kollegaer, der har sat hinanden stævne her. Det er ikke til at se udefra, at her gemmer sig en restaurant, så det er nemt at komme til at gå lige forbi uden at ænse det.

Hvad: Lin Heung Kui
Hvor: 2-3/F, Nr. 46-50 Des Voeux Road West, Sheung Wan 46-502-3

2. Store ord fra legende

»Det kinesiske køkkens fremtid!« Så markante var ordene fra den spanske kokkelegende Ferran Adriá efter et måltid på The Chairman. Og når en af gastronomiens allerstørste taler, så lytter verden. The Chairman har derfor været fuldt booket siden åbningen i 2009, og det er nødvendigt at bestille bord, LÆNGE inden man ankommer til Hongkong. Restauranten serverer en moderne udgave af det kantonesiske køkken. Fokus er på den simple kogekunst kombineret med råvarer af tårnhøj kvalitet, typisk fra små, økologiske producenter, lokale fiskere og restaurantens egen gård i Hongkong. Det har givet stedet en plads som nummer 47 på listen over Asiens 50 bedste restauranter, men den gode nyhed er, at The Chairman faktisk er en af de billigste på listen.

En ’dinner for two’ koster 598 Hongkong dollar pr. pers. (ca. 515 danske kr.), men læg dertil 140 Hongkong dollar (ca. 120 danske kr.) for restaurantens store glansnummer, som er frisk svømmekrabbe i kinesisk Shaoxing-risvin.

Hvad: The Chairman
Hvor: Nr.18 Kau U Fong, Central18

3. Den sorte burger

Det burde være strafbart at spise på McDonald’s, når man lander i en by med en stærk lokal madtradition.

MEN, McDonald’s i Hongkong er ikke som burgerrestauranter på vore breddegrader. Mange bruger nemlig McDonald’s til at hænge ud, drikke kaffe og lave lektier. Forklaringen er, at Hongkong har verdens højeste kvadratmeterpriser, så det er svært for unge at købe egen lejlighed, og generelt bor folk småt. Dertil kommer, at McDonald’s i Hongkong serverer flere lokale specialiteter, bl.a. den sorte ’Tokyo Night Burger’ til 32,80 Hongkong dollar (ca. 28 danske kr.). De hvide sesamfrø står i skarp kontrast til den sorte bolle, der er farvet med blæksprutteblæk. Et indbagt stykke kylling ligger på et generøst lag mayonnaise, derpå et spejlæg, en skive cheddarost, strimler af rød- og hvidkål samt en sjat japansk tonkatsu-sauce.

Hvor: Der er 235 McDonald’s-restauranter i Hongkong.

Et besøg på McDonald's er noget  andet i Hong Kong end herhjemme - her den såkaldte 'Tokyo Night Burger'.
Et besøg på McDonald's er noget  andet i Hong Kong end herhjemme - her den såkaldte 'Tokyo Night Burger'.

4. Street food

Temple Street er et fascinerende virvar af boder, restauranter og mennesker. Det er Asien for fuld udblæsning: Her lugter både godt og skidt, her larmer, og her er rigtigt mange turister. Gadens natmarked har længe været det store trækplaster, men med gadekøkkenernes stigende popularitet på den gastronomiske scene er stedet nu også blevet en destination for foodies. Små restauranter og madvogne ses alle vegne, og folk nyder maden ved vakkelvorne campingborde midt i hele herligheden. Menukortene har billeder, så alle kan være med, og her er kinesiske klassikere som sur-sød-sauce, men også masser af friske skaldyr og mere lokale retter med eksotiske ingredienser.

Hvor: Temple Street

5. Kold vandmand

Hånden på hjertet: Hvem spiser egentlig på hotelrestauranter?

I Hongkong er svaret ’ikke så få’, og skal man følge det gamle rejseråd om at søge derhen, hvor de lokale spiser, så skal man faktisk ind på Hongkongs prestigefyldte hoteller.

I hvert fald hvis man vil spise som den bedrestillede del af lokalbefolkningen. Den kantonesiske restaurant Cuisine Cuisine ligger i designhotellet The Mira i bydelen Tsimshatsui og har en stolt fortid med to Michelin-stjerner. Restaurantens ’Tasting Menu’ til 888 Hongkong dollar (ca. 758 danske kr.) består af otte serveringer, bl.a. en afsindig lækker wagyu-okse med japanske chilipebre og ristede hvidløgsstrimler.

Cuisine Cuisine specialiserer sig i det kantonesiske køkken - herunder retter som chilimarineret vandmand.
Cuisine Cuisine specialiserer sig i det kantonesiske køkken - herunder retter som chilimarineret vandmand.

Retterne er nydeligt anrettet, hvilket giver den kinesiske mad et sjældent æstetisk præg. En af serveringerne skal tilmed nok sætte gang i kommentarfeltet på Facebook, når det obligatoriske madbillede fra ferien lægges op: chilimarineret kold vandmand i strimler med forårsløg. Velbekomme!

Hvad: Cuisine Cuisine
Hvor: The Mira, 118 Nathan Rd, Tsim Sha Tsui 118

Rejseliv var inviteret til Hongkong af Finnair.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.