Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er verdens største samling af verdens bedste design

En dansk barnestol har i år opnået den højeste bedømmelse, som kun tildeles få af de over tusinde designprodukter, der hvert år belønnes med en Red Dot pris for eminent design og udstilles i Essen i Tyskland.

Årets modtagere af Red Dots i højeste kategori - Best of the Best - har egen afdeling i designudstillingen.
Årets modtagere af Red Dots i højeste kategori - Best of the Best - har egen afdeling i designudstillingen.

Rammerne er verdens arv - og indholdet er verdens ypperligste. Det er Red Dot Design Museum i Essen i Tyskland, det drejer sig om.

Her i det tidligere kulminedistrikt og centrum for stålindustri er industrianlægget  »Zeche Zollverein«, som var verdens største og mest moderne anlæg til udvinding af stenkul, nu centrum for kunst og kultur.

Anlægget blev i 2001 optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det huser blandt andet det store Red Dot Design Museum. Red Dot er en pris for enestående produktdesign tildelt af en ekspertjury siden 1955.

I år blev 1.315 produkter belønnet med en Red Dot for at have »fascineret ekspertjuryen for exceptionel funktionalitet«, som det hedder. De mange forskellige designs kan opleves et par uger endnu i en særudstilling i det 4.000 kvadratmeter store museum, der har udstillinger i fem etager.

Læs også: Mega museum i München

Ud over årets prismodtagere er der også en permanent udstilling af designprodukter fra hele verden, som tidligere har fået en Red Dot. En udstilling af produkter fra USB-stik, ure og cykelhjelme til komfurer, møbler og haveredskaber. Biler er der også og endda en helikopter.

I år er et dansk produkt kommet helt til tops i Red Dot bedømmelsen. Det er Nomi, en høj barnestol der er fremstillet af producenten Evomove i samarbejde med designeren Peter Opsvik, som også har udviklet siddemøbler som Trip Trap og Håg Capisco.

Nomi-stolen har fået en »Red Dot: Best of the Best«, som kun blev tildelt 72 af de i alt 1.315 røde prik-modtagere.

Læs også: Design og arkitektur i Helsinki

Går ferierejsen gennem Tyskland så kig ind i Red Dot design Museum i Essen, der ligger mellem Dortmund og Düsseldorf.

Særudstillingen vises frem til 3. august, og ellers er der skiftende udstillinger plus den store permanente udstilling, hvor Red Dot modtagere anno 2014 senere vil indgå.

Åbent:
Dagligt - undtagen mandag kl. 11 til 18.
Entré: 6 euro, ca. 45 kr. (9 euro, ca. 67 kr. for særudstillinger) Børn under 12 år gratis.
Info: red-dot-design-museum.de

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.