Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er sengen, der forhindrer søsyge

På Crown Seaways har man forsøgt sig med en nu opfindelse, nemlig den vippefri seng.

Nu kan du sove fra bølger og storm ombord på Crown Seaways.
Nu kan du sove fra bølger og storm ombord på Crown Seaways.

For nogle er en sørejse den rene afslapning, hvor man slumrer ind i en vuggende og beroligende søvn – og en fjern erindring om ture i barnevognen.

For andre er bare udsigten til en sejltur med risiko for bølger, vipperi og søsyge kvalmefremkaldende.

Men nu er der godt nyt for de sidstnævnte mennesker. DFDS kan som eneste passagerrederi i Europa nu tilbyde en vippefri seng på ruten til Oslo, hvor rederiet i øjeblikket tester en såkaldt stabiliserende seng.

Sengen er udviklet af den norske virksomhed Stable, som især er kendt for at have udviklet et særligt billardbord, som kan holde vater, selv om båden vipper.

»Da en af vores kunder ønskede at få installeret et stabiliseret billardbord på sin båd, udviklede vi verdens første ’søgående’ billardbord. Senere blev et lignende billardbord installeret på en færge, og en dag, da en af ingeniørerne om bord blev søsyg, fandt han på at lægge sig på billardbordet, som var i bevægelse og i vater, og i løbet af et kvarters tid var han helt frisk. Sådan blev ideen til den stabiliserende seng født,« fortæller Svend Heier, grundlægger af Stable og opfinder af sengen.

Den vippefri seng er installeret i en af Comodore Balcony-kahytterne på Crown Seaways.

»Vi synes, det var en sjov og interessant ide, så da muligheden for at teste sengen bød sig, slog vi straks til. Indtil videre er sengen blevet rigtig godt modtaget,« siger Country Manager, Kevin Helsinghof.

I de kommende måneder vil DFDS vil samle erfaring med den vippefri seng og senere beslutte, om der permanent skal være stabile senge på rederiets skibe.

TV: Se sengen, der forhindre søsyge:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.