Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er de 5 nyeste madtrends i New York City

Hvis man er på udkig efter de nyeste madtrends, er New York måske det første sted, man skal kigge.

Buddha bowls er en af de der sunde madtrends, som så småt er begyndt at indtage forskellige storbyer.
Buddha bowls er en af de der sunde madtrends, som så småt er begyndt at indtage forskellige storbyer.

Fermenteret te
Hvor: 30 West 8th Street, West Village

Er man på udkig efter en anden drik end te, kaffe og andre kolde eller varme drikke, kan man prøve kombuchaen. Kombucha er, kort fortalt, fermenteret te, der siges at være sund og rig på vitaminer, aminosyrer mm. Drikken stammer formentlig fra Kina, hvor den i hvert fald for over 2000 år siden blev konsumeret og betragtet som en slags livseliksir. Kombuchaen kan man bl.a. i New York smage på kaffebaren Stumptown Coffee Roasters, hvor de har den på tap.

Kombucha er, kort fortalt, fermenteret te, der siges at være sund og rig på vitaminer, aminosyrer mm.
Kombucha er, kort fortalt, fermenteret te, der siges at være sund og rig på vitaminer, aminosyrer mm.

Japansk nudelsuppe
Hvor: 464 West 51st Street

Ramen er så småt landet i København, men ramte for længst New York. Alligevel trender den lækre, asiatiske nudelsuppe helt enormt på New Yorks madscene. Et af New Yorkernes favorit Ramen-sted er Totto Ramen, der har tre adresser i New York. Den bedste er muligvis den beliggende i Hell’s Kitchen. Stedets atmosfære minder i høj grad om en autentisk Tokyo-restaurant, hvor alt går lidt stærkt, og der er rigeligt med støj fra både køkkenet og gæsterne. Køkkenet er åbent og placeret midt i lokalet, så man kan følge med, når ens ramen bliver tilberedt af de kompetente, japanske kokke. Der er fire supper at vælge imellem, hvortil man kan vælge blandt forskellige toppings. Der er selvfølgelig også en vegetarisk ramen, hvis man hverken spiser kød eller fjerkræ. En portion koster 11-12$ (77-84 kr.), og de forskellige toppings koster hver 1-2$ (7-14 kr.), hvis man vil have det oveni.

Et af New Yorkernes Ramen-favoritsted er Totto Ramen, der har tre adresser i New York
Et af New Yorkernes Ramen-favoritsted er Totto Ramen, der har tre adresser i New York

Farverige regnbue-bagels
Hvor: 754 Metropolitan Avenue

Regnbue-bagels – eller rainbow bagels – er lige præcis så rige på syntetiske farver, som de lyder. Regnbue-bagelen er selvfølgelig opstået i Brooklyn, og selvom den ser en anelse uspiselig ud (især for os danskere, der er knap så amerikaniserede, hvad angår mad), er den altså meget populær i New York. Så populær at man for nogle måneder siden kunne risikere at stå i timelang kø for at få fat i en fra The Bagel Store i Brooklyn. Inden i sin rainbow-bagel kan man få forskellige slags (også farverige, hvis man vil) cream cheeses mm.

Regnbue bagels – eller rainbow bagels – er lige præcis så rige på syntetiske farver, som de lyder.
Regnbue bagels – eller rainbow bagels – er lige præcis så rige på syntetiske farver, som de lyder.

En sund skål mad
Hvor: 833 Lexington Avenue

Buddha bowls er en af de der sunde madtrends, som så småt er begyndt at indtage forskellige storbyer. En buddha bowl er ikke én ting. Man kan i princippet selv ’designe’ sin buddha bowl, med de (sunde) råvarer man kan lide og få den serveret i adskillige afskygninger. Hvad alle buddha bowls dog har til fælles, er, at de er 1) sunde, 2) proteinrige og 3) vegetariske/veganske. Og så er de ret fotogene, har det vist sig. Se bare på Instagram. Et eksempel på indholdet af en buddha bowl er: ris, grøntsager, nødder og sauce. Og hvor i New York kan man sætte tænderne i sådan en billedskøn – og sund – omgang? Det kan man blandt andet hos Le Botaniste på The Upper East Side, der er 100 pct. plantebaseret og 99 pct. økologisk. Prøv eksempelvis en Tibetan Mama bowl med kokos-, karry-, og peanut butter-sauce, brune ris, grøntsager og kimchi. Den koster 13.95$, hvilket svarer til omkring 98 kr. Man kan også selv sammensætte sin bowl, og til samme pris vælge mellem en masse lækre toppings.

Vegansk fast-food
Hvor: Har flere adresser på Manhattan; se www.eatbychloe.com

På By CHLOE, der udelukkende serverer vegansk fastfood, gør de op med den gennemsnitlige amerikaners opfattelse af vegansk mad som værende kedelige, sunde slankeretter. Her kan man nemlig få lækre, fedtede retter som burgere og hotdogs – bare veganske og altså uden hverken kød eller mælkeprodukter. By CHLOE har allerede enorm succes i New York, hvor de løbende åbner nye adresser rundt omkring på Manhattan, men de har også åbnet restauranter i både Boston og Los Angeles. Og priserne er helt ok. En klassisk burger med tempeh-, linse-, chia- og valnøddebøf, løg, pickles og rødbede ketchup koster 9.95$.

Hos By CHLOE kan man få lækre, fedtede retter som burger og hotdogs – bare vegansk.
Hos By CHLOE kan man få lækre, fedtede retter som burger og hotdogs – bare vegansk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.