Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Guide: 3 praktiske tip til London-rejsen

Glem alt maset med kufferter og transport, der får dig til at koge over. Her er tre genveje til at komme let gennem London.

Man afleverer sin bagage ved disken på den anden side af tolden i lufthavnen – og så bliver den leveret til din adresse i London. Airportr samler også kufferten op og kører den til lufthavnen, når man skal hjem igen.  Foto: PR
Man afleverer sin bagage ved disken på den anden side af tolden i lufthavnen – og så bliver den leveret til din adresse i London. Airportr samler også kufferten op og kører den til lufthavnen, når man skal hjem igen. Foto: PR

1. Få din bagage bragt

Vil du direkte fra lufthavnen og ud i Londons byliv, er det irriterende at skulle på hotellet først for at aflevere bagage. Men det er der råd for med en ny bagageservice hos firmaet Airportr, der findes i alle tre London-lufthavne: Heathrow, Gatwick og City.

Find den blå-hvide disk efter tolden og aflever bagagen dér. Nogle timer senere dukker den op, grundigt forseglet, på dit hotel, hos venner, eller hvor du nu bor. Der skal blot være nogen til at tage imod, så hvis der ikke er en hotelreception, aftaler man tidspunktet for aflevering. I London City-lufthavnen kan de endda hente kufferten helt inde i terminalen, så du selv slipper for ventetid ved bagagebåndet.

På hjemvejen kan du også booke afhentning af bagagen på hotellet, så du først ser kufferten igen i lufthavnen.

Du kan også få bragt andre ting end kufferter, alt fra mobiler til surfboards går an, og alt er forsikret. Prisen afhænger af afstand og enhed og begynder ved ca. 140 kr.

Info om booking: Portr.com

Spar penge, og kom lettere rundt i byen med et  Visitor Oyster Card ?– men husk at bestille det inden rejsen, da det ikke kan købes i London. Foto: VisitBritain
Spar penge, og kom lettere rundt i byen med et Visitor Oyster Card ?– men husk at bestille det inden rejsen, da det ikke kan købes i London. Foto: VisitBritain

2. Kom fra og til Gatwick på din ’Østers’

London er stor, så planlægning hjemmefra betaler sig, især på transportfronten. Undergrunden er hurtig, især hvis man ikke skal stå i kø efter en billet.

Det smarteste er at have et Visitor Oyster-kort i lommen, så man kan suse hurtigt ind og ud af undergrunden. Det er også en del billigere end at købe billet til hver tur. Som noget nyt kan man nu også bruge sin ’Østers’ til den nemme Gatwick Express mellem Victoria St. i hjertet af London og Gatwick Lufthavnen. Turen tager 35 min. og trækker ca. 190 kr. på kortet. Kortet gælder ikke til Heathrow Express fra Paddington Station, men til gengæld hele vejen til Heathrow Lufthavn med undergrundens Piccadilly Line.

Et Visitor Oyster Card er udelukkende til turister og kan ikke købes i London, men skal bestilles hjemmefra. Kortet giver desuden rabat til flere attraktioner, museer og restauranter.

Info: Visitbritainshop.com

’Dropit’ er en ny service, der leverer samtlige indkøb til hotellet, eller hvor man nu bor i London. I 25 lækre butikker på Regent- og Oxford Street kan du efterlade indkøbene, mens shopping fra alle andre butikker afleveres ved en af de to bemandede ’Dropit’–boder i Regent Street.  Foto: PR
’Dropit’ er en ny service, der leverer samtlige indkøb til hotellet, eller hvor man nu bor i London. I 25 lækre butikker på Regent- og Oxford Street kan du efterlade indkøbene, mens shopping fra alle andre butikker afleveres ved en af de to bemandede ’Dropit’–boder i Regent Street. Foto: PR

3. Shopping uden slæb

Det er irriterende at afslutte et ellers velfungerende shopping-togt, fordi begge hænder er knuget om poser, mens man har tiltagende kramper i nakken af at holde fast på skuldertaske og paraply.

Men i centrums shopping-mekka omkring Oxford Street og Regent Street kan den nye service ’Dropit’ redde dig, så du ikke behøver at cruise gennem London som en lastet kamel i ørkenen. Der er allerede 25 forretninger tilmeldt, og her efterlader du blot indkøbene i butikken og ser dem først igen på dit hotel, hvor de leveres i forseglede transportposer.

Hvis du shopper i butikker, der ikke er med i ordningen, afleverer du hele herligheden ved en bod på gaden kaldet ’Dropit Point’, som der findes to af på Regent Street.

Registrér dig med appen – og se dine indkøb dukke op der, hvor du har bedt om at få dem leveret.

Det er gode navne, der er med i programmet: Armani, Gap, Burberry, Hunter, Barbour, Camper, Charles Tyrwhitt, Hunter, Jaeger, Juici Couture, Karen Millen, Lacoste, River Island og Wolford.

Prisen for en dags ubegrænset shop-og-få-leveret er ca. 95 kr, men enkelte forretninger tilbyder også gratis levering, hvis du køber meget.

Info: Dropitshopping.com

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.