Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gourmetrejser hitter hos danskerne

Vi elsker at rejse. Og ud over et godt hotel til turen vil vi gerne vide, om der er noget godt at spise, der hvor vi skal hen. Det viser en analyse af danskernes feriesøgninger på internettet foretaget af reklamebureauet Hjaltelin Stahl for Scandlines.

Vi rejser efter god mad – de såkaldte gourmetrejser.
Vi rejser efter god mad – de såkaldte gourmetrejser.

Således viser undersøgelsen, at vi foretager ni mio. søgninger på ordet ’mad’ i forbindelse med en ferie. Herunder er det ord som ost, restauranter, caféer, Michelin og street food, vi søger på. Den stigende interesse for madrejser generelt er også noget, de oplever hos rejsebureauet In Italia, der specialiserer sig i rejser til Italien og derfor nærliggende madrejser:

»Vi oplever mere og mere, at maden faktisk er afgørende for destinationen på rejsen. Folk går op i at bo et sted, hvor de kan få god mad, f.eks. at bo på ’agriturismo’, hvor de ved, maden er god,« fortæller Lars Henriksen, der er direktør for In Italia. Men det betyder ikke, at badeferien er skiftet ud med ren gourmet, mener Lars Henriksen, da de fleste ønsker at kombinere de to ting:

»Det ene erstatter ikke det andet, men det fylder rigtig meget, det her med mad. At gå ud at spise og få en autentisk oplevelse, mens man er tæt på en strand. Folk vil rigtig gerne kunne kombinere at være tæt på vandet og samtidig spise godt,« slutter Lars Henriksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.