Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Europas badevand får topkarakter

Du kan trygt gå i vandet i Europa, viser de nyeste tal fra Det Europæiske Miljøagentur.

86 pct. af de danske badestrande får topkarakter. Foto: Flickr
86 pct. af de danske badestrande får topkarakter. Foto: Flickr

De har testet badestrande over hele Europa, og mere end 85 pct. af de testede badesteder har fået udmærkelsen ’fremragende’, hvilket henviser til, at vandet i det givne område stort set er fri for forurening, der er til skade for mennesker og miljø. Opmuntrende, mener Hans Bruyninckx, der er direktør for Det Europæiske Miljøagentur:

»Det er opmuntrende at se, at flere og flere badesteder i hele Europa opfylder de højeste kvalitetsstandarder. Det viser også effektiviteten af vores miljøpolitikker og de gavnlige fordele, det har for menneskers sundhed og vores daglige liv, når fremragende dataindsamling og analyse udføres.«

I Danmark er i alt 1.036 badestrande blevet testet, hvoraf 86 pct. har fået topkarakter. Otte pct. har fået næsthøjeste karakter, mens 2,9 pct. har fået det, der svarer til en tilfredsstillende karakter. Og kun otte strande ud af de 1.036 strande har fået dumpekarakter. Det er ofte strande, der ligger i områder, hvor der er overløb af spildevand i forbindelse med regn.

Selv om Danmark klarer sig flot i undersøgelsen, er vi dog i bunden af top 10. I toppen finder vi Luxemburg, hvor 100 pct. af de testede badesteder har fået topkarakter. Det er dog også kun 11 steder, der er testet i landet. Derudover ligger både Cypern, Malta og Grækenland i top, når det kommer til deres badevand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.