Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dragerne indtager himlen over stranden på Rømø

Dragefestivalen på Rømø er Nordeuropas største, og første weekend i september holdes den for 25. gang.

Hilmen over stranden ved Lakolk på Rømø fyldes med farvestrålende drager under festivalen.
Hilmen over stranden ved Lakolk på Rømø fyldes med farvestrålende drager under festivalen.

To forhold skal være til stede for at skabe de bedste forhold for en dragefestival: God vind og god plads med plant underlag, hvor man kan let kan løbe dragen op i vinden.

Begge dele er der på Rømø - masser af vesterhavsvind og den store brede strand, hvor der er plads til både biler, telte, mennesker og drager.

Hvert år samles tusindvis af mennesker på stranden ved Lakolk for at beundre de mange fantasifulde og farvestrålende drager. Der er børn og voksne. Professionelle drageentusiaster, hvor nogle har flyvende væsner i luften på størrelse med små biler, og der er amatører, som selv bygger deres første drage under festivalen. Og så er der alle tilskuerne, som bare nyder synet og alle aktiviteterne. 

Læs også: Popup-restaurant nyt mødested i lufthavnen

Det er første weekend i september, der er dragefestival, og i år der det for 25. gang. I anledning af jubilæet er der som noget nyt lørdag aften arrangeret natflyvning med oplyste drager.

Fødselsdagen fejres også med kage, og det er selvfølgelig et traditionelt sønderjysk kaffebord, som dækkes op i drageklubbens telt på stranden. Om aftenen er der helstegt pattegris på butikstorvet.

De traditionelle aktiviteter som byg-selv-en-drage, eller bliv-selv-en-drage og få malet ansigtet, er der naturligvis også, sammen med de forskellige konkurrencer: Gæt længden på en drageline, og hvem kan fylde sandposen hurtigst?
Dragefestival 5. til 7. september.

Læs også: 24 timer i Aarhus

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.