Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det bliver nemmere at opleve Færøerne

Med en ny flyrute fra SAS og pakkerejser bliver det nu nemmere at opleve Færøernes spektakulære natur.

Færøerne er helt bestemt en rejse værd – og nu bliver det nemmere at komme derop. Foto: Stig Nygaard
Færøerne er helt bestemt en rejse værd – og nu bliver det nemmere at komme derop. Foto: Stig Nygaard

Færøerne er trods vind og nordlige breddegrader et hot rejsemål. De grønne øer oplever et boom i turismen, hvor eventyrlystne rejsende fra hele verden vil helt ud på klippekanterne og opleve et af verdens mest uspolerede hjørner.

»Vi har haft en temmelig god vækst i turismen de senere år, hvor hvert år slår ny rekord. Det ligger jo ligesom i tiden at besøge et turistmål som vores, der byder på både kultur, natur og en autentisk oplevelse,« siger Guðrið Højgaard, der er direktør i Visit Faroe Islands.

Indtil nu har et besøg på øerne dog krævet enten en lang, bølgende sørejse eller en flyvetur med flyselskabet Atlantic Airways, som den færøske stat ejer. Men det monopol bliver nu brudt, for fra mandag d. 27. marts åbner SAS en rute til øerne.

Og det glæder Guðrið Højgaard, der forudser endnu flere gæster på øerne:

»Det er rigtigt fint, at adgangen til øerne bliver udvidet, så det er nemmere at komme herop. Det er meget spændende, for SAS er jo et stort selskab. Man oplever næsten altid, at når der kommer et nyt flyselskab til, så kommer der også flere gæster. Og her til sommer kan vi allerede nu se, at vi er meget booket.«

Kom på rundrejse

Færøerne har fået stor opmærksomhed internationalt de senere år, hvor toneangivende medier som New York Times og National Geographic har udråbt øerne til det næste sted at opleve. Og den omtale kan mærkes på øerne, der samtidig er kommet på det gastronomiske verdenskort, da Restaurant Koks uden for Thorshavn for nylig fik tildelt en af de eftertragtede Michelinstjerner.

Det fokus har man også opdaget hos FolkeFerie.dk, der til sommer begynder at tilbyde pakkerejser til øerne, hvor nysgerrige rejsende kan komme med på rundtur på øerne.

»Vi er hele tiden på jagt efter nye og spændende rejsemål, og Færøerne passer rigtigt godt ind i det, som vores gæster efterspørger. Her er der kulturarv, spektakulær natur og historie – og så kan man få lækker, autentisk nordisk mad,« siger Mikkel Lind, der er marketingchef i FolkeFerie.dk.

Turen byder på Færøernes største højdepunkter med natur, der er helt anderledes, end hvad sydlige himmelstrøg kan byde på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.