Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor elsker du at rejse

Svaret på, hvorfor du bliver draget af at rejse, kan ligge i dine gener.

Der er en god grund til, at nogle mennesker drages af at udforske verden. Foto: Anita Hart
Der er en god grund til, at nogle mennesker drages af at udforske verden. Foto: Anita Hart

Når det forhistoriske menneske måtte forlade sit hjem og udforske nye territorier i håb om at finde ly, mad eller en partner, blev det sandsynligvis hjulpet af et særligt gen og en ekstra mængde dopamin, forklarer evolutionsbiolog ved Indiana University, Justin Garcia, til magasinet Travel + Leisure.

Og dette gen bliver nu også sat i forbindelse med det moderne menneskes rejselyst.

Genet, der er en særlig variant af DRD4, er tidligere blevet forbundet med spilletrang og afhængighed, men forskning viser nu, at det også kan være med til at forklare lysten til at rejse. Samtidig kan det også forklare, hvorfor nogle mennesker opfatter det at rejse som spændende, mens andre finder det skræmmende.

»Til en vis grad vurderes risiko ved, at der kører en algoritme i dit hoved. De forskellige genetiske varianter betyder, at algoritmen løber på lidt forskellige niveauer i forskellige mennesker. Folk har altså forskellige algoritmer til at definere, om de vil tage en risiko. Og i sidste ende, over tid, betyder denne lille forskel i algoritmen, at folk lever deres liv meget forskelligt,« forklarer antropolog ved Binghamton Iniversity, J. Koji Lum.

Så hvis du drages mod fjerne lande og eksotiske oplevelser, kan du altså skyde skylden på dine gener.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.