Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne er tidligt ude for at sikre skiferien

Både de svenske, norske og østrigske skidestinationer melder om langt flere danske bookinger end på samme tidspunkt i tidligere år.

Den svenske skisæson, her i Kläppen, begynder i november og slutter i maj.
Den svenske skisæson, her i Kläppen, begynder i november og slutter i maj.

En solrig og varm dansk sommer giver energi og tilsyneladende også mere lyst til en energisk ferie på ski. I hvert fald er danskerne tidligt ude i år for at sikre sig årets skiferie, om det så er nordpå i fjeldene eller sydpå i Alperne.

I Sverige er der begejstring over danskernes skilyst. På Idre Fjäll er der 23 procent flere bookinger end på samme tid sidste år, og Kläppen melder om 16 procent flere.

»Vi skal tilbage til 2010 for at finde så gode bookingtal, som dem vi ser i år. Vi har allerede nu booket 40 procent af vintersæsonen, og hver tredje booking er dansk,« oplyser Magnus Noppa fra Kläppen i en pressemeddelelse.

Læs også: Familieferie med ski i Sverige

Anna Kron Boysen fra VisitSweden mener, at den lave svenske kronekurs er medvirkende til danskernes lyst til at vælge en svensk skiferie.
»Vi forventer mere end 100.000 danskere på skiferie i Sverige i år,« siger hun.

Mens vi skal give 80 øre for en svensk krone, koster en norsk 90 øre. Men også i Trysil, der er Norges største skisportssted og et af de mest besøgte af danske skiløbere, mærker øget dansk interesse. Især på hotellerne.

Læs også: Guide til skiferie i Trysil

Langt de fleste danske skiturister bor normalt i hytter eller ferielejligheder, men flere end tidligere vælger i år tilsyneladende mere service i form af en hotelferie. Set i forhold til på samme tidspunkt sidste år er der bl.a. 71 procent flere bookninger på Park Inn hotellet i Trysil og  29 procent flere på Radisson Blu Resort.

»Indtil videre er det nytår, starten af januar og vinterferien, der bliver booket mest. Så tidligt på sæsonen har vi ingen perioder, der er udsolgt. Men vi er meget tilfredse med de tidlige bookinger, og det er glædeligt, at vi øger så meget i Danmark,« siger Pontus Åkesson, der er daglig leder af de to hoteller.

Læs også: Her er østrigernes egen skifavorit

Tendensen med de tidlige bookinger nikker Østrigs turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen, genkendende til.

»Vi har ingen tal eller opgørelser over bookingerne endnu. Men de tilbagemeldinger, jeg har fået fra de danske skirejsearrangører, viser det samme. Danskerne er tidligt ude med deres skirejseønsker, og flere end tidligere år har allerede booket ferien i Østrig,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.