Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dårligt vejr får danskerne til at flygte udenlands

Vi vil være garanteret sommervejr i vores sommerferie - derfor er der snart ved at være udsolgt hos rejsebureauerne.

Vi stoler ikke på det danske sommervejr og rejser i stedet sydpå.
Vi stoler ikke på det danske sommervejr og rejser i stedet sydpå.

Når vejret viser sig fra sin grimme side i sommermånederne, vælger mange danskere at købe en ferie i udlandet. Og det betyder, at priserne stiger. Flere rejsebureauer melder tæt på udsolgt allerede nu.

»Det lidt ustadige forår har betydet rigtig stor forespørgsel, og det får helt naturligt priserne til også at ryge i vejret,» fortæller kunde- og kommunikationschef hos Apollo Glenn Bisgaard.

Også hos rejseselskabet TUI kan de mærke, at vejret har haft stor indflydelse på sommerferien og pressechefen fortæller, at de fleste destinationer, hvor man er sikret varme og solskin, er ved at være udsolgt.

»I juli måned kommer mange børnefamilier til at gå forgæves, fordi de ikke har bestilt sommerferien i god nok tid. Vi kan se, at de populære hoteller på Mallorca og Kreta er ved at være udsolgte, og sidste uges ustadige vejr har fået ekstra fart under slutsalget,« siger Nikolai Johnsen.

Men det betyder til gengæld, at feriemål, der har været knap så populære den seneste tid, får et comeback. Et af dem er Tyrkiet, der i sidste uge var den næstmest solgte destination hos TUI. Hos Apollo er der også stadig rejser at få, hvis man vil til varmere himmelstrøg. Men man skal snart købe, fortæller Glenn Bisgaard: »I år skal man nok ikke satse på en afbudsrejse i sidste øjeblik, hvis man har lovet familien en ferie sydpå i løbet af sommeren,« siger han.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.