Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

CNN udråber dansk turistmagnet som et af verdens lykkeligste steder

Der findes ikke noget mere dansk end Nyhavn, hvis man skal tro CNN, der har samlet en liste over de steder i verden, hvor man bliver mest lykkelig af at være.

ARKIVFOTO fra Nyhavn i København.
ARKIVFOTO fra Nyhavn i København.

Januar kan for mange være en trist og grå omgang at komme igennem. Og præcis i dag, den tredje mandag i måneden, kan være ekstra drøj at få overstået.

Ifølge mere eller mindre veldokumenteret videnskab er den tredje mandag i januar - populært kaldet »blå mandag« - nemlig den allermest triste dag i kalenderåret på den nordlige halvkugle.

For at hjælpe de vinterdeprimerede gennem den grå dag har CNN samlet en liste med 15 af de steder i verden, hvor man angiveligt bliver allermest lykkelig af at være.

Og hvis du måtte befinde dig i København eller omegn, er der ifølge det verdenskendte medie umiddelbar hjælp at hente. Nyhavn i København er nemlig som kun ét af to steder på det europæiske kontinent kommet med på listen.

»Der ikke er noget mere dansk end at opleve Nyhavn, den gamle havn i København, der nu er hjemsted for restauranter og musik langs kanalen,« lyder det i begrundelsen for at have Nyhavn med i feltet af de lykkeligste steder på kloden.

ARKIVFOTO: Et velkendt syn i Nyhavn, der typisk tiltrækker horder af turister.
ARKIVFOTO: Et velkendt syn i Nyhavn, der typisk tiltrækker horder af turister.

CNN hæfter sig også ved, at Danmark for tredje gang på få år blev udnævnt som verdens lykkeligste nation i FNs lykkerapport for 2016. Og den lykke kan man altså ifølge mediet ikke finde mere ægte end i Nyhavn.

At omverdenen har fået øjnene op for Nyhavn kan formentlig også tildels tilskrives, at den Oscar-nominerede film »Den danske pige« med Eddie Redmayne i hovedrollen blandt andet blev optaget ved Nyhavn.

Den eneste anden europæiske lokation, der har kvalificeret sig til en omtale hos CNN, er den legendariske chokoladeforretning »Mary«, der har haft lokaler i det centrale Bruxelles siden opførelsen i 1919.

Listen over lykkebringende steder inkluderer også den japanske by Kyoto i sæsonen for kirsebærtræernes udspring, den legendariske baseballbane Wrigley Field i Chicago, USA og Ayers Rock i Australien.

Se listen over alle CNNs 15 udvalgte steder her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.