Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Check-in: Ved vandet i Oakland

Der er næsten søgang og sat sejl på Waterfront Hotel i Oakland. Her hersker et sailor-tema, og med færgen lige uden for døren er man kun en kort sejltur fra San Francisco.

Palmerne pryder ved fronten af hotellet.
Palmerne pryder ved fronten af hotellet.

Første indtryk

Kanon beliggenhed lige ud til havet og side om side med færgen, der sejler til San Francisco. Waterfront Hotel ligger i den nordlige ende af Jack London Square i Oakland, og dets blå og hvide farver passer godt til havneomgivelserne.

I lobbyen er der lavet pejsestue, og en stak gamle kufferter gør det ud for kommode. På værelset finder man et velkomstkort med ordene »velkommen om bord«, og på glasbrikken er der en anvisning til at binde knob. Temaet er slået an.

Værelserne

Waterfront Hotel har sailor-tema, og der er årer på tapetet, (sømands)striber på både lænestol og gardin, og en flagermuslygte fungerer som skrivebordslampens stage. Det hele er holdt i maritime og gyldne farver, og det skaber en hyggelig hulestemning, akkurat som i en kahyt om bord på et skib.

Sengen er god, og værelset er nydeligt rent. Hvert værelse har en lille altan, og det er muligt at bestille et værelse med havudsigt. Hotellets beliggenhed betyder dog, at mange af værelserne i forvejen har udsigt til Oakland havn og hotellets opvarmede pool, så man kan tage chancen og lade være med at bestille udsigt hjemmefra.

Mad og drikke

Waterfront Hotel har en restaurant, og det er også her, der serveres morgenmad i morgentimerne. Rejseliv havde dog ikke på denne tur mulighed for at prøve restauranten. Til gengæld vil vi anbefale restaurant Bocanova, der ligger i gåafstand fra hotellet. Her er man særligt gode til sea-food, og stedets drinks er i særklasse. Prøv kammuslingerne i kokosmælk med koriander.

Særligt

Der er gratis kaffe, te og læskende lemonade i receptionen. Der er tilmed sat to-go-krus frem, så man kan lave sig sin favoritdrik og tage den med ud at opleve solskinsstaten.

I øvrigt er vejret i Oakland tit bedre og varmere end i San Francisco i sommermånederne, ligesom det er billigere at booke et hotelværelse i Oakland end i San Francisco. Vær dog opmærksom på ikke at færdes i de dele af Oakland, der er prægede af kriminalitet – specielt ikke efter mørkets frembrud.

Plus

Let adgang til San Francisco med færge og BART. Man kan spare penge ved at bosætte sig i Oakland frem for San Francisco, hvor priserne er dyrere.

Minus

Hotellet ligger i nærheden af toget, og der kan være nogen larm om natten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.