Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Check-in: Klassisk britisk

Keeping up appearances. Goodwood er et kro-hotel med den rette land-adelige atmosfære. Det er her, Rolls Royce indlogerer deres kunder, når de skal besøger fabrikken for at bestille eller hente deres nye bil.

Engelsk landsbyhygge, når det er bedst. Bag det pittoreske ydre gemmer sig et moderne femstjernet hotel med landadelige dyder.
Engelsk landsbyhygge, når det er bedst. Bag det pittoreske ydre gemmer sig et moderne femstjernet hotel med landadelige dyder.

Første indtryk
Fra vejen ligner det en hyggelig lille kro, men når man kommer om på bagsiden, breder hotellet sig over et større areal. Der er en ny og en gammel fløj, men med det hele pakket i buske og træer emmer det af sydengelsk hygge og charme. Indenfor overvældes man af den imødekommende britiske høflighed, og serviceniveauet er excellent.

Den nye del af hotellet er dog ikke vanvittigt indtagende når man kommer indenfor, men efter morgenmaden i restaurant Richmond Arms, er det glemt.

Og det er igen ikke så meget maden som oplevelsen. Den næsten selvudslettende britiske høflighed, den sprøde, friske avis og den ubemærkethed, som tekoppen genopfyldes med, er ubetalelig.

Værelserne
Få hoteller byder på så bredt et udvalg af værelser. I den moderne del tager det nærmest karakter af, hvad man møder på en gennemsnitsligt Scandic hotel, mens suiterne i den gamle afdeling, bringer billeder af britiske herresæder frem fra hukommelsens referencebibliotek.

Forskellen er også afspejlet i priserne. Et standardværelse koster fra 1.300 kr., mens et af de gamle værelser – kaldet »Character Rooms« – koster fra 2.700 kr. for en overnatning med morgenmad.

Mad og drikke
Richmond Arms er både hotellets restaurant og bar. Klassisk og gedigen, men samtidigt med en undertone af gastropub. Det er dyrt og lækkert.

I forlængelse af hotellet ligger The Goodwood Health Club, der byder på sin egen restaurant med det lidet fantasifulde navn »Bar & Grill«. Den har et mere jordnært niveau – både hvad gælder priser og gastronomi.

Særligt
Placeret på det store Goodwood Estate udenfor Chichester ved den engelske kanalkyst er hotellet det perfekte udgangspunkt, hvis man vil opleve den mangesidede ejendom.

Ejeren af Goodwood – Lord March – har over de seneste tyve år udviklet området, så det i dag tæller en førsteklasses hestevæddeløbsbane, en lille lufthavn, et stort økologisk landbrug, samt en racerbane, hvor der afholdes to årlige biludstillinger. Senest har han udstykket et stykke land til luksusbilproducenten Rolls Royces nye fabrik.

Området er kort sagt en hyldest til klassiske britiske gentelmanshobbyer.

Plus
Området oser af klassiske britiske dyder og er en legeplads for enhver anglofil.

Minus
Beliggenheden ved kanalkysten tæt ved Portsmouth er langt fra lufthavnene omkring London.

Check-in: Femstjernet italiensk nostalgi

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.