Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bo på prisbelønnet hotel i Lissabon

Vil du bo femstjernet og helt centralt i Lissabon med design-butikker, teatre og gamle familie-restauranter inden for gåafstand, så er det prisbelønnede boutique-hotellet Bairro Alto Hotel på toppen af det gamle kvarter Bairro ideelt.

Boutique-hotellet Bairro Alto sidder på toppen af det gamle kvarter Bairro i Lissabon.
Boutique-hotellet Bairro Alto sidder på toppen af det gamle kvarter Bairro i Lissabon.

Første indtryk

Taxaen sætter os af bag den ældgamle sporvogn, der holder lige uden for hotellets indgangsdør på den store plads. Hotellets seks etager høje facade er nymalet lysegul og skiller sig ud fra de lidt mere triste nabohuse. Dørmanden og en piccolo kommer ilende ud og griber begge kufferter. Sådan.
Indenfor er alting småt, men yderst smagfuldt og nyrenoveret. Bairro Alto Hotel er et gammelt familiedrevet hotel fra 1840 med kun 55 værelser, så der er tænkt nøje over indretningen. På forhånd har jeg hørt meget om tag-baren på 6. etage med udsigten, så mens kufferterne kommer op, kører vi til tops. Og wauw, siger jeg bare. Her først på eftermiddagen sidder folk bare og stiger betaget ud over Tejo-floden, den røde bro og byens tage, mens de nipper til en sandwich, kaffe eller vin. Det er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Værelserne

Hele hotellet blev renoveret i 2005. Værelserne er indrettet med træpaneler halvt op af væggene, malet i forskellige farver. Nogle er blå som himlen, andre røde som byens tage eller gule som sporvognene. Over panelerne er der malet akvarel-malerier, der er alle steder meget højt til loftet, og skabe og møbler er af mahogni.
Hvert år renoveres to værelser eller suiter helt, for at alt løbende skal fremstå tip-top. Også nye billeder males.

Mad og drikke

Restauranten er intim og bruges til både morgen-buffeten, som har det hele, og servering om aftenen. Den unge køkkenchef satser på det nye, portugisiske køkken, men netop til middag er hotellets restaurant udfordret: Rundt om i de små gader ligger utallige spisesteder, der ofte er mere lokkende end en hotelrestaurant. Til gengæld har den lille sjove bar et usædvanligt stunt netop her i byen: Man byder på 36 forskellige slags gin. En trappe nede er der indrettet en bar for sportselskere med stort fjernsyn. 

Særligt

Man har fundet en måde at støjdæmpe dobbeltdørene ud mod den livlige plads Luis de Camoes på, så når festerne går løs i weekenderne, bliver man stort set ikke forstyrret.

Plus

Man kan ikke bo mere centralt i Lissabon end her – lige udenfor døren kan man gå en tur i de små stejle gader eller hoppe på sporvogn nr. 28, der ender oppe ved borgen Castelo de Sao Jorge.

Minus

Hvis man er gangbesværet, bør man nok finde et lavereliggende sted nede ved floden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.