Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

5 tips til at undgå indbrud i vinterferien

Skal du ud og rejse i vinterferien? Undgå at tyven løber med dit fladskærms-TV, mens du løber ned ad pister.

Undgå at komme hjem til en knust rude og et gennemrodet hus ved at følge 5 enkle råd.
Undgå at komme hjem til en knust rude og et gennemrodet hus ved at følge 5 enkle råd.

Vinterferien står for døren, og det betyder for mange danskeres vedkommende, at turen går udenlands. Det efterlader vores hjem ubeskyttet, for mens vi flader ud i sydens sol eller står på ski i alperne, har indbrudstyve frit spil.

Der er dog flere ting, du kan gøre for at undgå ubudne gæster. Rejseliv giver dig her 5 tips til, hvordan du hurtigt og let kan sikre dit hjem mod indbrud, før ferien starter.

1. Undgå ferie-updates på sociale medier.
Det kan være fristende at råbe ud til hele vennelisten på Facebook, at du har pakket kuffert og familie og tilbringer den næste uge i sydens sol. Pas på med det. Indbrudstyve bruger nemlig også Facebook og særligt i ferieperioder, hvor de ved, at rigtig mange gør opmærksom på forestående udlandsferier.

2. Snyd tyven.
Du kan med små, hurtige tiltag give indtryk af, at der er nogen hjemme, og det kan afskrække tyven fra at vælge dit hus. Prøv at lade cykler stå ude, tænd radioen og lad opvasken stå. En lystimer, der automatisk tænder din boligs lys på forskellige tidspunkter af døgnet, er også et effektivt tip, når dit hjem skal se beboet ud, mens du er udenbys.

3. Allier dig med en nabo.
Du kan aftale med en god nabo, at de parkerer deres bil i din indkørsel, trækker gardiner for og fra, rydder dit fortov for sne og tømmer din postkasse. Foruden at give et indtryk af, at der er nogen hjemme, giver det også dig en tryghed at vide, at nogen holder øje med dit hus. Du kan downloade den gratis app Nabohjælp til iPad og iPhone, der minder dine nabohjælpere om, at de skal kigge efter dit hjem, mens du er på ferie.

4. Sikring af vinduer og døre.
I 37 procent af indbrudstilfældene i parcelhuse og villaer kommer tyven ind gennem vinduet, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Forsikring & Pension. I lejligheder er det i 45 procent af tilfældene hoveddøren, tyven trænger ind gennem. Der er derfor god grund til at gå vinduer og døre efter i sømmene inden afrejse. Bedre låse og stærkere beslag vil gøre tyvens arbejde langt sværere.

5. Gem synlige værdigenstande af vejen.
Samme undersøgelse viser, at indbrudstyven oftest stjæler it-udstyr, smykker og kontanter. Gem derfor de ting af vejen, så de ikke er synlige for indbrudstyven. Husk også at fotografere dine værdigenstande, inden du tager på ferie, hvis uheldet er ude, og du skal dokumentere stjålne ejendele til dit forsikringsselskab.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.