Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

5 rundrejser for enhver smag

Guide. Er man både til by og land, natur og kultur, aktiv ferie og dasen på stranden, kan en rundrejse være vejen frem. Vi har fundet fem rundrejser til de vægelsindede.

Foto: Ronnie
Foto: Ronnie

1. Til de eventyrlystne

Hvor: Alaska

Hvor meget: 54.998 kr. for 17 dage inkl. flyrejse

Info: Temarejser.dk

Forestil dig en helikoptertur over snedækkede bjergtinder, vandreture på gletsjere og muligheden for at se alt fra grizzlybjørne til hvaler. Det er bare noget af det, du kan opleve på en rundrejse i Alaska, i det nordligste USA, hvor du kan se uberørte landskaber og få naturoplevelser ud over det sædvanlige.

Alaska er den største af de amerikanske stater, men alligevel er det her, befolkningstætheden er allermindst, for her fylder naturen. Med tog, bus, skib og fly kommer du rundt i delstaten og får set byområdet Anchorage, hvor størstedelen af Alaskas indbyggere bor. Men du får også muligheden for at besøge flere nationalparker, blandt andet Denali National Park, der er på Unescos verdensarvsliste. Ind i mellem de mange store naturoplevelser bliver der også tid til at slappe af, når I blandt andet skal bo på Denali Backcountry Lodge midt ude i vildmarken.

2. Til kulturfolket

Hvor: Kina

Hvor meget: 21.998 kr. for 16 dage inkl. flyrejse

Info: Albatros-travel.dk

I Kina spiser man med pinde, kun meget få mennesker kan kommunikere på engelsk – og så er den også god nok, de spiser hunde nogle steder. I Kina hersker med andre ord en kultur, der er så langt fra vores, som den næsten kan komme, og derfor er Kina også et land, man skal besøge for sådan for alvor at forstå det. Gå på opdagelse i den enorme storby Beijing, der har over 10 mio. indbyggere, få udfordret lægmusklerne med en vandretur på den kinesiske mur og glæd dig til at smage den berømte pekingand – og til at opleve, hvordan kinesisk mad er alt andet end det, du kender fra tag-selv-buffeterne herhjemme.

Anderledes rolig er den sydlige provins Guilin, hvor du på cykelsadel får lejlighed til at opleve bjerge, floder og rismarker, ligesom du får mulighed for at se, hvordan den almindelige kineser lever på landet.

Turen slutter i metropolen Shanghai, der med sine gigantiske bygninger og høje tempo står i skarp kontrast til roen i de sydkinesiske provinser. Tilsammen giver de forskellige stop på rundrejsen et indblik i, præcis hvor sammensat og mangfoldigt Kina er.

3. Til vandhundene

Hvor: Filippinerne

Hvor meget: Fra 13.490 kr. for 18 dage inkl. flyrejse

Info: Cctravel.dk

Filippinerne byder på azurblåt vand og en biodiversitet, der gør, at den asiatiske østat er et sandt paradis for enhver, der holder af at feriere ved og måske især under havoverfladen.

Trives du med et snorkelsæt om hovedet eller en iltflaske på ryggen, kan du i Filippinerne glæde dig til at opleve nogle af verdens bedste dykker- og snorklesteder, ligesom du kan tage på øhop mellem blandt andet øerne Siquijor, Apo Island og Bohol. Sidstnævnte er især kendt for naturlandskabet Chocolate Hills, der er et landskab med hundredevis af kalkstensbakker, der bliver brune i solen – som en masse chokoladetoppe.

Hvis en tur i vandet kun er noget, du behøver for at blive kølet af fra temperaturerne, der typisk ligger over de 30 grader, kan du glæde dig over, at de hvide, filippinske strande er et besøg værd i sig selv.

4. Til de pastaglade

Hvor: Amalfikysten, Italien

Hvor meget: Fra 8.298 kr. for otte dage inkl. flyrejse

Info: Benns.dk

Amalfikysten i det sydligste Italien har, på et lille areal, lidt af det hele, og er da også Unesco-beskyttet. Med udgangspunkt i den gamle bjergby Scala kan du blandt andet gå på vandreture i de italienske bjerge, bade i skjulte vandfald eller tage på tur til den nærliggende by Ravello. Her kan du spise en pastaret på byens lille torv, købe ind af den lokalt fremstillede keramik, eller besøge byens smukke have med udsigt over kysten.

I strandbyen Amalfi finder du, udover de lange strandstrækninger, små butikker med lokale specialiteter, ligesom de mange boder med velsmagende is kæmper om at blive præcis din favorit.

Du kan i vid udstrækning selv vælge, hvilke udflugter, du vil med på og har også mulighed for at se både Pompeij og vulkanen Vesuv, da begge ligger i umiddelbar nærhed af Amalfikysten.

5. Til de aktive

Hvor: Kenya og Tanzania

Hvor meget: Fra 35.995 kr. for 21 dage inkl. flyrejse

Info: Jysk-rejsebureau.dk

Afrika er et gigantisk kontinent fuld af muligheder, så skal man kaste sig over strandene, dyrelivet eller nogle af de høje bjergtinder?

En rundrejse giver dig mulighed for at prøve lidt af det hele og komme hjem med nogle mere end almindeligt spektakulære feriebilleder.

I Nationalparken Masai Mara i Kenya kan du se elefanter, løver, flodheste gazeller samt flere af savannens velkendte beboere, inden aktivitetsniveauet stiger, når bjerget Kilimanjaro bestiges på en seksdages tur, hvor der undervejs, opad bjerget overnattes i telt, mens kroppen tilpasser sig de nye højder.

Til sidst ender turen med ren afslapning på Zanzibars eksotiske strande, som også giver mulighed for blandt andet at dykke og snorkle.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.