Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

5 oplevelser i Chiang Mai

I Thailands Chiang Mai skal du være uheldig for ikke at finde en aktivitet, der passer dig.

Hver søndag bliver hovedgaden i den gamle bydel i Chiang Mai omdannet til et kæmpemæssigt marked fyldt med alt, hvad hjertet, maven og kufferten begærer.
Hver søndag bliver hovedgaden i den gamle bydel i Chiang Mai omdannet til et kæmpemæssigt marked fyldt med alt, hvad hjertet, maven og kufferten begærer.

1. Til de aktive

To gange om dagen er der boksetræning i Lanna Muay Thai i Chiang Mai. Alle er velkomne – både nybegyndere som såvel garvede thaiboksere.
To gange om dagen er der boksetræning i Lanna Muay Thai i Chiang Mai. Alle er velkomne – både nybegyndere som såvel garvede thaiboksere.

Lyden af boksehandsker mod lædersække, pumpende musik og thaitrænere, der råber ”reu, reu” – hurtigere, hurtigere – rammer ørerne, så snart man nærmer sig Lanna Muay Thai i Chiang Mai, der er ca. 15. minutter fra den centrale del af byen. Der er træning to gange om dagen – om morgenen er det fra 06.30-09.00, og om eftermiddagen er det fra 16.00-19.00. Alle er velkomne, nybegyndere såvel som garvede thaiboksere og MMA-entusiaster. Hvis du er heldig, kan du også se nogle af de lokale mestre træne.

Hvad: Thaiboksning
Hvor: Lanna Muay Thai
Hvor meget: 55 kr. pr. træning (rabat ved flere sessioner)

2. Til dem med købekløe

Hver søndag bliver hovedgaden i den gamle bydel i Chiang Mai omdannet til et kæmpemæssigt marked fyldt med alt, hvad hjertet, maven og kufferten begærer. De lokale sælgere begynder at sætte deres stande op langs vejene ud på eftermiddagen. Her er solen stadig fremme, men til gengæld er der knap så mange mennesker som ud på aftenen, hvor det godt kan blive trængt. Søndagsmarkedet har naturligvis en del masseproducerede turistvarer, men i modsætning til det lidt berygtede ’Night Bazar’, er der også et væld af lokale delikatesser, håndværk og kunstnere. Det er især charmerende at tage en tur ind i de mange sideveje, der også inkluderer flere templer. Her kan man nyde en frisklavet banansmoothie eller få en skål Pad Thai-nudler for to kroner, mens man nyder synet af de imponerende gyldne spir og Buddha-statuer, der pryder templernes arealer.

Hvad: Søndagsmarked
Hvor: I den gamle bydel (markedet begynder ved Tha Phae Gate)
Hvor meget: Det afhænger af pladsen i kufferten

Læs også: Fem lokale oplevelser fra Rhodos' ukendte sider

3. Til de spirituelle
Det mest kendte buddhistiske tempel nær Chaing Mai er Wat Phra That, som ligger nær toppen af Doi Suthep vest for byen.
Det mest kendte buddhistiske tempel nær Chaing Mai er Wat Phra That, som ligger nær toppen af Doi Suthep vest for byen.

I og omkring Chaing Mai ligger der over 300 buddhistiske templer. Det mest kendte er Wat Phra That, som ligger nær toppen af Doi Suthep vest for byen. Hvis man har gode ben, kan man køre hen til foden af bjerget og gå de godt 12 kilometer op til templet. Halvvejs oppe støder man på det mindre kendte tempel Wat Pha Lat, der ligger idyllisk ved siden af et vandfald. Det er også muligt at tage en rød minibus, de såkaldte Songthaews, op til Doi Suthep.

Hvad: Tempelbesøg
Hvor: På bjerget Doi Suthep med panoramaudsigt over Chiang Mai
Hvor meget: Indgang 30 THB (ca. 6 kr.)

4. Til de eventyrlystne

Godt 20 kilometer sydvest for Chiang Mai ligger der et gammelt forladt stenbrud, der er blevet oversvømmet og nu udnyttes som et fristed for eventyrlystne klippespringere og solbadere. Det er muligt at springe ud fra helt op til 10-15 meters klipper og sole sig på bambusflydere i overfladen. Det blågrønne vand står i smuk kontrast til de røde klipper, som har givet kløften øgenavnet ”Grand Canyon of Chiang Mai”. De fleste turistkontorer i byen vil kunne hjælpe med at arrangere en tur derud. Alternativt kan man leje en scooter (20-50 kr. pr. dag) eller booke en rød minibus (Songthaew) til at køre frem og tilbage.

Hvad: Spring ned i køligt vand fra klipper
Hvor: Chiang Mai’s Grand Canyon
Hvor meget: Indgang 50 THB (10 kr.)

5. Til dyrevennerne

I elefantreservatet Elephant Jungle Sanctuary bliver der krædset om dyrenes trivsel.
I elefantreservatet Elephant Jungle Sanctuary bliver der krædset om dyrenes trivsel.

Hop i mudderbad med en flok elefanter, og vask dem rene igen. Det er essensen af den oplevelse, der venter ved et besøg i elefantreservatet Elephant Jungle Sanctuary, der ligger halvanden times kørsel syd for Chiang Mai. Man skal lede længe efter en så intim og særlig oplevelse, hvis man elsker dyr og samtidig går op i deres trivsel. Der findes et væld af turistattraktioner med elefantridning i og omkring Chiang Mai. Mange af disse har fået et dårligt ry igennem årene, og som en slags modreaktion er der opstået flere reservater, hvor man i stedet kan interagere med de store dyr på deres vilkår. Her er ridning strengt forbudt, og elefanterne går frit rundt.

Hvad: Reservat for elefanter
Hvor: Elephant Jungle Sanctuary
Hvor meget: 315 kr. (inkl. transport fra/til hotel)

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.