Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Guide

5 lækre spisesteder i Seoul

En storby med mere end 10 mio. mennesker er i sagens natur rig på restauranter fra det enkle til det ekstravagante.

Thaikøkkenet, som So Wat specialiserer sig i, er meget populært i Seoul.
Thaikøkkenet, som So Wat specialiserer sig i, er meget populært i Seoul.

På toppen af byen

Det hitter at vælge en aften, for udsigten fra det 480 meter høje N-Tower er vidtstrakt, glitrende af lys og overvældende, fordi byen er så enorm og tætpakket. Men i restauranten er der fin plads mellem bordene, og man forsyner sig allerførst fra buffeten med enkelt anrettet, traditionel og velsmagende koreansk mad. Den er tænkt som forretsbuffet, men fungerer også som tilbehør til de glimrende hovedretter, der bestilles fra kortet.

Hvad: HanCook Neo Korean Restaurant
Hvor: N-Tower, 3F. 126 Namsangongwon-gil. Yongsa-gu

Et ægte tehus

Så er man i hjertet af Koreas traditioner. For skønt tiden har indfanget Seoul i nye storbytrends, hvisker de smukke, gamle eller fine tehuse, der findes mange steder i byen, om respekten for gamle skikke. Cha Masineum ligger i kvarteret Bukchon med småhuse i klassisk arkitektur og indrammer en nydelig lille gårdhave. Skoene stiller man udenfor – der er bænke til formålet – og går ind på strømpesokker. Det gør det også nemmere at sætte sig til rette på de store puder, der ligger direkte på gulvet ved de lave og skønt rustikke træborde. Her handler det mere om te end om mad, omend de har riskager og lidt andet, hvis man er sulten. Til gengæld er tekortet langt og udførligt med sorte, hvide og grønne sorter og adskillige blomsterteer: Lotusblomst-teen serveres på en lille bakke med bambusmåtte.

Hvad: Cha Masineun Tteul
Hvor: 26, Bukchon-ro 11na-gil, Jongno-gu

Her er teen og de gamle skikke i højsædet.
Her er teen og de gamle skikke i højsædet.

Hyggeligt og hipt

Nu er thaikøkkenet jo ikke ligefrem koreansk, men thaimad er en af de helt store trends i Seoul. Ikke mindst blandt yngre, der er begejstrede for krydset mellem noget andet end mors retter – mange bor nemlig vildt længe hjemme – og en madstil, de værdsætter: ris, grøntsager, nødder, urter og rigeligt med krydderier. Serveret med æstetisk sans. So Wat ligger på en skråning ned til den store gade i Itaewon-området, der sine steder er meget hipt med caféer og klubber.

Hvad: So Wat
Hvor: B1 457-1, Itaewon 1dong, Yongsangu

Rigeligt med risvin

Bydelen Gangnam kan flashe de store boulevarder med arkitekttegnede skyskrabere, men også smågader, hvor hippe mennesker, butikker og restauranter skaber stemningen. Her ligger The White Bear, der er en perle af en restaurant med et kæmpe udvalg af især risvin. De brygger selv, både vin og øl, og får også supplerende fristelser fra gode småbryggerier, så hylderne er proppet med smukke og flotte flasker i alle styrker. Også maden er fortræffelig: De bruger den traditionelle koreanske serveringsform med at sætte alle fadene på bordet, hvorefter man langer til fadene efter smag og appetit. Især deres grillede skaldyr, muslinger og helstegt fisk kan anbefales.

Hvad: The White Bear
Hvor: 39, Apgujeong-ro 48-gil, Gangnam-gu

Barbecue på bordet

Den unge pige sænker messingemhætten i ministørrelse ned over jernfadet med glødende kul, så stegeosen fra det saftige oksekød ikke overdøver bordet, mens der grilles: Flotte ribeye steaks syder på det flettede gitter sammen med hapser af rå hvidløg, og en skøn barbecue-duft pirrer appetitten, der må fodres med salat, marineret kål og kuvertbrød, indtil kødet er klar. Snart griber den unge grill master en tang og en saks, for på disse barbecue-restauranter, som koreanerne elsker højt, klippes de hele kødstykker ud i bidder, hvorefter alle forsyner sig, ved hjælp af egne spisepinde, med det nystegte fra bordgrillen, der holdes varm og effektiv hele måltidet igennem.

På den måde prøver alle flere forskellige ting, for man bestiller typisk samlet: f.eks. oksekød i forskellige udskæringer, svinefilet og krydrede pølser. På bordet står også marinerede blade, i hvilke man pakker strimler af duftende kød med dressing og snittede rå grøntsager. Pakken spises med fingrene – sprød og saftig på én gang!

Hvad: Maple Tree House
Hvor: 8-1 B1, Myeongdong 1-ga, Jung-gu

Prøv barbecue på koreansk vis på Maple Tree House - kødet tilberedes på bordet, og så kan man eller tage for sig af retterne.
Prøv barbecue på koreansk vis på Maple Tree House - kødet tilberedes på bordet, og så kan man eller tage for sig af retterne.

 

Rejseliv var inviteret af Finnair

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.