Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

5 barer i San Francisco

San Francisco har altid været et godt sted at slukke tørsten for alt fra hippier til guldgravere. Og med over 500 barer er der nok at vælge imellem.

Smuggler’s Cove er baren med over 200 forskellige slags rom.
Smuggler’s Cove er baren med over 200 forskellige slags rom.

1. For piraten

Hvad: Smuggler’s Cove
Hvor: 650 Gough Street, Hayes Valley
Hvor meget: 8-15 dollars for en cocktail
Info: smugglerscovesf.com

Long John Silver ville føle sig hjemme foran bardisken på Smuggler’s Cove – i loftet hænger en skatkiste, en gammeldags dykkerhjelm og reb, mens et stort anker holder vagt i hjørnet, og på hylderne står der rom, rom og mere rom.

Efter sigende har Smuggler’s Cove over 200 slags rom fra hele verden, og drinks­listen er tung som et træben for at få plads til de 70 forskellige cocktails, heriblandt caribiske klassikere som maitai og særlige punch bowls, der er store nok til at drikke en håndfuld matroser under bordet og ofte bliver serveret med meterlange sugerør og flammende kanel, der forsvinder med et puf, når der bliver sat ild til det.

Er man ikke til rom, er man gået i land det forkerte sted, omend en enkelt side i menuen er dedikeret til drinks med alternative former for spiritus.

Baren ligger gemt bag en anonym facade uden skilte et par gader fra hippe Hayes Valley. Og selv om den strækker sig over tre etager, er Smuggler’sCove relativt lille og aldrig propfyldt, da man ikke lukker mere end 50 personer ind ad gangen.

2. For snigeren

Hvad: Bourbon & Branch
Hvor: 501 Jones Street, Tenderloin
Hvor meget: 10-15 dollars
Info: bourbonandbranch.com

Sssshhh. Bourbon & Branch er en såkaldt speak-easy, en smugkro, der voksede ud af forbudstidens USA i 1920erne, og selv om alkoholen for længst er begyndt at flyde igen, fører Bourbon & Branch stilen videre på autentisk omend langt mere hip vis.

På denne adresse lå der faktisk en rigtig smugkro under forbudstiden, og helt i samme ånd bliver man kun lukket ind bag den solide trædør, hvis man giver værtinden det rette kodeord.

Det får man ved at bestille en bås på hjemmesiden, men hvis man møder op uden reservation, kan man altid sige kodeordet »books«, og så bliver man eskorteret til en hemmelig bar i biblioteket, gemt bag en dør forklædt som en bogreol.

Indenfor bliver man bedt om at overholde husets regler. Det betyder, at man skal tale dæmpet, ikke må tale i mobil­tele­fon eller tage fotos, og ikke må hænge ud i baren.

Bartenderne tager sig god tid til at lifle for de kunstneriske cocktails, der holder sig til traditionerne, så man finder ingen Cosmopolitan ligesom Smirnoff og Bacardi er bandlyst – i stedet bruger man finere whisky, rom og gin.

Som navnet antyder, er der masser af bourbon – amerikansk whisky lavet på majs – på menuen, og ved man ikke helt, om man er til det, kan man bestille en smagsprøve med fem forskellige slags bourbon.

3. For ølkenderen

Hvad: Mikkeller Bar
Hvor: 501 Jones Street, Tenderloin
Hvor meget: 6-15 dollars for en øl
Info: mikkellerbar.com

Da den danske sigøjnerbrygger Mikkel Borg Bjergsø i 2013 besluttede sig for at åbne sin første bar uden for Danmarks grænser, faldt valget på San Francisco og det rå kvarter Tenderloin.

Med sine blottede mursten, ståldragere og industrielle indretning forsøger Mikkeller Bar at falde sammen med kvarteret, men bumserne ville formentlig dratte om, hvis de så prisen på en øl.

Godt nok er brygget i de 40 forskellige fadhaner og et utal af flaskeøl fra hele verden i den dyre ende af skalaen, men det er et slaraffenland for ølfeinschmeckere.

Uanset om man bestiller en belgisk lambic-øl, hvis surhed uvilkårligt får en til at krympe munden sammen, eller en mørk stout lagret i bourbon-fade, der får en til at slikke sig om munden, er der en øloplevelse i vente her.

Det er også gået op for de lokale, og derfor er stedet som regel proppet i weekenden.

Man finder selvfølgelig adskillige øl fra Mikkeller samt andre danske mikrobryggere som Evil Twin og To Øl.

4. For rockeren

Hvad: Zeitgeist
Hvor: 199 Valencia Street, Mission
Hvor meget: 5-7 dollars for en øl og 12-16 dollars for en to-liters kande med øl
Info: zeitgeistsf.com

Dødsmetal tordner ud af højttalerne på Zeitgeist, og understreger, at der bestemt ikke er noget fisefornemt over denne tidligere biker-bar, som dog i højere grad er befolket af hipstere end rockere.

Den krasse overflade og beskedne indretning til trods er stemningen afslappet og nede på jorden i den store gårdhave, hvor folk sidder på træbænke og bæller kolde øl serveret i kander. Omkranset af liget af en rusten lastbil og lyserøde elefanter på muren.

Der bliver røget og drukket igennem, og trænger man til et afbræk fra den løsslupne stemning, er der et poolbord indendørs og en lille bod, der sælger snaskede burgere og pommes frites.

Husk masser af kontanter, for Zeitgeist tager ikke kreditkort, men det tilgiver man, når man først ser stedet enorme øludvalg med 48 forskellige slags fadøl.

Comstock Saloon har lidt af det Vilde Vesten i sig.
Comstock Saloon har lidt af det Vilde Vesten i sig.

5. For klassikeren

Hvad: Comstock
Hvor: 155 Columbus Avenue, North Beach
Hvor meget: 8-12 dollars for en cocktail
Info: comstocksaloon.com

Bliver du tissetrængende, mens du hænger ud i baren i Comstock, så sænk blikket mod gulvet.

Her løber en flisebelagt rende langs baren, der rent faktisk er en god gammeldags pisserende – du bliver dog nok ikke særlig populær, hvis du giver dig til at bruge den.

Ikke desto mindre er den et håndfast bevis på, at Comstock Saloon stadig har lidt af det Vilde Vesten i sig, og det skyldes nok, at der har ligget en saloon her siden 1907. Med sine mørke træpaneler, lysekroner, blomstrede tapet og bartendere med butterfly, vest og cykelstyrskæg lever indretningen helt op til sin fortid. Det samme gør den flydende menu med hårdtslående cocktails såsom en White Lilly med gin, rom, curacao og absint, eller en Bamboo Cocktail med sherry, vermouth og angostura.

Kigger man forbi til frokost, får man et gratis måltid som for eksempel en pulled pork sandwich eller fish and chips, hvis man bestiller to drinks, og om aftenen er der ofte live jazzmusik fra den lille balkon over baren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.