Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

20 rejseoplevelser i marts

Gay and Lesbian Mardi Gras Parade i Sydney, Light Marina Bay festival i Singapore og den store forlystelsespark »Heide Park» i Hamburg åbner sæsonen med en ny skrækindjagende forlystelse. »Flug der Dämonen«. Marts byder på masser af oplevelser verden over.

»Gay and Lesbian Mardi Gras Parade«.
»Gay and Lesbian Mardi Gras Parade«.

1. marts - AMSTERDAM

»Expedition Silk Roads« hedder den nye udstilling med skatte fra Hermitage samlingen fra den historiske handelsrute. 250 udstillede genstande i guld og sølv, silkestoffer, krukker, lerfigurer, mønter og Buddha-figurer og fund fra arkæologiske udgravninger langs Silkeruten. Udstillingen kan ses på Hermitage Amsterdam til 5. september.

hermitage.nl

1. marts - SYDNEY

Den årlige »Gay and Lesbian Mardi Gras Parade« er en af de største i verden. I år er det 36. gang, den farvestrålende begivenhed afvikles, hvor det handler om at formidle »det universelle budskab om mangfoldighed, ligestilling og uendelig kærlighed,« som arrangørerne udtrykker det.

mardigras.org.au

4. marts - REYKJAVIK

Der er 50 års jubilæum for »Rey-kjavik Chess Festival«, som afvikles i Harpa, byens musikhus med udsigt over havnen. Der er tilmeldt over 150 skakspillere til turneringen, som afvikles til og med 12. marts. Blandt deltagerne er bl.a. verdensmesteren i 2013, den russiske stormester, Garry.

Kasparov.reykjavikopen.com

7. marts - PARIS

Nogle gyser, andre ser det som kunst – på hud. »Mondial du Tatouage« er en to-dages udstilling om og med tatoveringer. 270 af verdens bedste tatovører deltager i udstillingen i Grande Halle de La Villette.

mondialdutatouage.com

Light Marina Bay festival.
Light Marina Bay festival.

7. marts - SINGAPORE

Der er altid lys over byen, men i resten af måneden er der for alvor skruet op for farver og former i den lysende »Light Marina Bay« festival.

ilightmarinabay.sg

7. marts - OSLO

Hvert år er der »FIS World Cup Nordic« på Holmekollen, og det handler naturligvis om skihop og om langrendskonkurrencer, men er samtidig en folkefest. Fredag er der bl.a. ungdomsstafet, lørdag skihop og 50 km langrend for mænd, og søndag skihop for mænd og 30 km langrend for kvinder.

holmenkollen-worldcup.no

7. marts - NEW YORK

»New York International Children’s Film Festival« afholdes måneden ud med over 100 film fra 35 forskellige lande på programmet. Blandt andre »unikke, engagerede og tanke-provokerende ungdomsorienterede film lavet uden for hollywoodsystemet« som det beskrives. Der er film for børn fra tre år til teenagere på 18 på programmet.

gkids.com

7. marts - EDINBURGH

En hel weekend med »Wee Dub Festival«. På programmet er top live bands, de største inden for britisk dancehall culture og nye talenter og bands på vej. Det hele foregår forskellige steder i gåafstand rundt i den gamle bydel.

weedubfestival.co.uk

Folk Festival Japón.
Folk Festival Japón.

8. marts - MADRID

Med teater og udstillinger markeres 400 års fredelige relationer mellem Spanien og Japan med »Folk Festival Japón«. Teatro de la Zarzuela er rammen, og i to dage vil her være teaterforestillinger og udstillinger om »Solens Rige«.

teatrodelazarzuela.mcu.es

8. marts - PUNTA CARNA

Anden lørdag i marts er festdag, for der afvikles det årlige karneval. Optoget starter kl. 14, og der er karnevalsgrupper med fra både Aruba, Curacao, Haiti, Saint Martin og selvfølgelig fra Den Dominikanske Republik og Punta.

Carna.puntacana.com

8. marts - VAL DE FIEMME

Otte dage med musik, blandt andet 16 koncerter i dalen omgivet af Dolomitternes bjergtinder. »Dolomiti Ski Jazz« afvikles for 17. gang, med koncerter og jazz i seks forskellige skihytter hver dag til 15. marts.

fiemmeskijazz.com

Beach festival i Göteborg.
Beach festival i Göteborg.

10. marts - GÔTEBORG

Der er sommerstemning midt om vinteren i den svenske by, når der afvikles »Beach Festival« – ganske vist indendørs i Europas største butikscenter, hvor ca. 80 tons sand skaber stemning og plads til beach-volley turnering. Der er strandfest til 16. marts i Nordstan, og når sandet nu er kommet ind, fortsætter centret med Boule-dage 17. -23. marts.

nordstan.se

14. marts - DUBLIN

Årets største fest, St. Patricks Day, fejres i hovedstaden med en fire dage lang festival, hvor hele byen går i grønt. Et af festens højdepunkter er det store optog gennem byens gader på selve den irske nationaldag, 17. marts.

stpatricksfestival.ie

16. marts - VALENCIA

»Las Fallas« er Spaniens største gadefest. Forårets komme fejres med musik og dans, fyrværkeri og ikke mindst optog af op til seks meter høje papmache-dukker, hvor mange er udformet som tidens kendte personer, som på en eller anden måde har været i vælten. Den fem dage lange fest afsluttes natten til 19. marts med at figurerne brændes af. Glemt er Las Fallas – fiaskoerne – og et nyt år venter.

fallasvalencia.es

22. marts - STOCKHOLM

Verdens største lakridsfestival har i år »en verden af lakrids« som tema, hvor især lakrids som krydderi i mad er et emne. Der er konkurrencer, underholdning, smagsoplevelser og kåring af Sveriges favoritlakrids 2014 i løbet af den to dage lange »Lakritsfestival«.

lakritsfestivalen.se

25. marts - BERLIN

Det er Bundesligaens suverænt førende hold, Bayern München, som på Olympiastadion Berlin møder hjemmeholdet Herta Berlin. I skrivende stund har Bayern München 59 points, mens Herta Berlin ligger midt i ligaen med 31 point.

herthabsc.de

Se mere Rejseliv på Facebook

28. marts - BATH

For sjette gang er der »Bath Comedy Festival«, og det med det største program nogensinde med shows og optræden fra de små intime til store stadium-scener, Festivalen varer til 6. april.

bathcomedy.com

28. marts - CAPE TOWN

Den årlige jazzfestival vokser år for år. I 2000 var der 14.000 deltagere, og det tal var mere end fordoblet sidste år. »Cape Town International Jazz Festival« varer to dage og har et omfattende og bredt program med workshops og masser af koncerter, hvor en del er gratis. De foregår på Greenmarket Square.

capetownjazzfest.com

Flug der därmonen.
Flug der därmonen.

29. marts - HAMBURG

Den store forlystelsespark »Heide Park«, som ligger lige uden for Hamburg, åbner sæsonen med en ny skrækindjagende forlystelse. »Flug der Dämonen«, som skulle være Europas første Wing Coaster–– en rutsjebane, hvor man sidder to og to svævende i »vinger« på hver side af banens skinner.

heide-park.de

29. marts - LONDON

Det er en sportsbegivenhed med traditioner, som de kun fås i Storbritannien, det årlige »Head of the River Race« på Themsen. Rokonkurrencen blev afholdt første gang i 1926 med 21 deltagende hold. I år er der 400 deltagende hold i otte forskellige klasser, som konkurrerer på den 4 en halv mile (cirka syv km) lange strækning fra Mortlake til Putney , lidt over syv kilometer.

horr.co.uk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.